Polis Günü Sungurlu‘da Coşkuyla Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı‘nın 166‘ncı kuruluş yıl dönümü Çorum‘un Sungurlu ilçesinde törenlerle kutlandı.

Atatürk Meydanı‘nda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Belediye Başkan yardımcısı Veysel Dorukoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, polisler, öğrenciler ve vatandaş katıldı. İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden yaptı. Maden konuşmasında, emniyet teşkilatının toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve

hayati görevleri üstlendiğini belirterek, "Bizler bu görevi yerine getirirken, demokratik laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz" dedi.

Kaymakam Hulusi Şahin ise toplumların ulaştığı en iyi yönetim anlayışı olan demokrasinin yerleşmesinde, toplumsal ve kültürel etkenlerin yanı sıra güvenliğin de önemli yerinin olduğunu ifade ederek, Huzur ve güvenin sağlanamadığı ortamda karmaşa son bulmayacağını ve demokratik hakların kullanılamayacağını söyledi.

Emniyet Teşkilatı‘nın demokrasinin önemli öğelerinden biri olarak nitelendiren Şahin, "Emniyet teşkilatımız yasaların uygulanması, demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumun barış ve güven içinde, güvenlik kaygısı duymadan yaşamasının sağlanması gibi devlet adına üstlendiği görevleri, Anayasa ve yasalarla saptanan sınırlara bağlı kalarak, üstün görev anlayışıyla, başarıyla yerine getirmektedir" dedi.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla devam eden program İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen kokteylin ardından sona erdi.

Kaynak: İHA