Müsiad İzmir Şubesi’Nden Expo 2020’Ye Destek

EXPO 2020 adaylığının İzmir’e moral ve heyecan kazandıracak bir proje olduğunu belirten MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk, heyecanın tüm bölgeyi etkilemesi için EXPO 2020’yi İzmir, Manisa ve Aydın ile birlikte düzenlemesini önerdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çabuk ile yönetim kurulu üyeleri İhlas Haber Ajansı İzmir Bölge Müdürü Necati Bahçeci ve İhlas Holding ve Türkiye Gazetesi İzmir Temsilci Yardımcısı Ersan Sazaklıoğlu’nu ziyaret etti.

Yaklaşık bir ay önce genel kurul yaptıklarını ve sırasıyla kamu kurumları ile medya temsilcilerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getiren Çabuk, geçtiğimiz günlerde vefat eden Türkiye Gazetesi ve İhlas Holding İzmir Temsilcisi Yusuf Ziya Yalçın’ın çalışma arkadaşlarına ve ailesine başsağlığı dilediklerini söyledi.

İzmir’in otoyol ile İstanbul’a, otoyol ve hızlı tren ile Ankara’ya bağlanacağını hatırlatan Çabuk şunları söyledi: “İzmir çok önemli bir bölgede. İki büyük şehre ulaşımın hızlanması bizim için büyük fırsat yaratacak. Geçtiğimiz hafta sonu temeli atılan İzmir - İstanbul otoyolunun zamanında bitirileceğine inanıyorum.” Öte yandan dernek olarak İzmir’in EXPO 2020 adaylığını desteklediklerini açıklayan Çabuk “Ancak proje bölgesel ve yaygın hale getirilirse başarı oranı artar. EXPO pastasından İzmir ile beraber en çok Manisa ve Aydın pay alacak. Bu açıdan EXPO’yu birlikte yapmalıyız” diye konuştu.

Kaynak: İHA