Evi Yanan Yıldız Ailesinin Eşyalarını Van Sydv Yeniledi

Van‘ın Karakoç köyünde yaşayan ve evlerindeki eşyaları kendiliğinden yandığı belirtilen Yıldız ailesine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım yapıldı.

Eşinini yıllar önce kaybetmiş olan dul anne Kumriye Yıldız‘ın, 5 çocuğu ile yaşadığı evde nedeni tam olarak bilinmeyen yangınlarda tüm eşyalarını kullanılamaz hale getirmiş. Panik ve korku içinde yaşayan aile eve giremez olmuş ve köyde yakınlarının evinde 11 gündür misafir olarak kalıyorlar. Van Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı‘na başvuran ailenin talebi Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş başkanlığında Mütevelli Heyeti‘nde görüşülerek taleplerinin uygun olduğu ve gerekli ev eşyası gıda ve giyim malzemelerinin yanında aileye bir TL nakdi yardım yapılması karara bağlanmıştır.

Vakıf Müdürü M. Suat Aydoğan, ekibi ile birlikte yardım malzemelerini bir kamyonet ile köye götürüp aileyi evlerinde ziyaret etti. Köylüler tarafından tahsis edilen yeni bir eve SYDV‘nin getirdiği ev eşyaları özenle yerleştirilerek ailenin tüm fertleri Van il merkeze getirilip hepsine giyim, ayakkabı gibi ihtiyaçları sağlanıp aile fertleri yeni evlerine bırakıldı. Vakıf Müdürü Aydoğan "Bu örnekte olduğu gibi vakfımız bu tür zor durumda olan ve sağlıksız ortamlarda yaşayan vatandaşlarımıza sosyal devlet ilkesi gereği bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yardımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: İHA