Bahçeli: Bu Hükümetin Üçüncü Dönemi Olmamalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İktidarın yıpranıp tükendiğini iddia ederek, "Bu hükümetin üçüncü dönemi olmamalıdır." dedi. Türkiye’nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya bulunduğunu öne sürdü. Bahçeli, "Ülkemiz etnik ve bölücülük temeli ayrımcılıkla da karşı karşıyadır." diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İktidarın yıpranıp tükendiğini iddia ederek, "Bu hükümetin üçüncü dönemi olmamalıdır." dedi. Türkiye’nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya bulunduğunu öne sürdü. Bahçeli, "Ülkemiz etnik ve bölücülük temeli ayrımcılıkla da karşı karşıyadır." diye konuştu.

    Bahçeli, Adana’daki programı kapsamında merkez Sarıçam ilçesinde düzenlenen mitingde partililere hitap etti. 12 Haziran seçimlerini hatırlatan Bahçeli, AK Parti hükümetine yüklendi.

    İktidarın yıpranıp tükendiğini iddia eden Bahçeli, "Bu hükümetin üçüncü dönemi olmamalıdır." diye konuştu.

    İktidarın inançları, milli değerleri ve ülkenin yoksulluk, sosyal ve ekonomik yapısını suiistimal ettiğini savunan Bahçeli, "Bütün bu istismarlarla siyasetini sürdürmenin gayreti içindedirler. Bu iktidar Türkiye’yi geriyor, çatışmaya sevk ediyor; çatışma ile beraber kamplara ayırıyor. Bu gerilim stratejisiyle, çatışma yöntemiyle kendisini mağdur ve masum göstererek, iktidar yolunu açık tutmaya çalışıyor. Bu iktidarın 8 yıllık uygulamasıyla ülke inananlar-inanmayanlar, laikler-antilaikler, gericiler-ilericiler diyerek bölünmeye sevk edilmiştir. Ama öbür taraftan da anayasal kurumlar arasında yine bu gerilim stratejisiyle yasamayı yargı ile Silahlı Kuvvetlerle milleti karşı karşıya getirecek büyük bir gafletin içerisine düşmüştür." ifadelerini kullandı.

    "ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK"

    Sosyo-ekonomik sorunların başında işsizliğin geldiğine işaret eden Bahçeli, son 1 yıl içerisinde nüfusun 1 milyon 600 bin artacağını belirtti.

    "Çözüm bulunamadığı için işsizliğin başını alıp gittiğini" ileri süren Bahçeli, her evde okulunu bitirmiş veya gelinlik çağına gelmiş çok sayıda insanın işsiz olarak yaşadığını belirtti. Türkiye’nin en önemli meselesinin ‘işsizlik’ sorunu olduğunu vurgulayan Bahçeli, bu sosyal hastalığın çözülmemesi halinde ülkeyi bölmeye çalışanların ellerine en büyük istismar malzemesini geçirmiş olacağını anlattı. Yoksulluğun gittikçe arttığı görüşünü ortaya attan Bahçeli, esnaf, emekli, çiftçinin perişan olduğunu iddia etti.

    "BAŞBAKAN HER ŞEYİ TOZ PEMBE GÖSTERİYOR"

    Her gün saat 18.30’dan itibaren televizyonda ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ dizisinin seyredilmeye başlandığını ifade eden Bahçeli, Başbakan‘ın sabahtan akşama kadar Türkiye’yi ‘tozpembe‘ gösterdiğini kaydetti. Bahçeli, şunları söyledi:

    "Başbakan yeri geliyor milliyetçi, yeri geliyor başörtüsünden yana oluyor. Fakat milli değerleri yok ediyor. Başörtüsünü istismar ediyor. Recep Tayyip Erdoğan bir şeyde başarılı oluyor: Yandaşlarıyla, hanedanlarını zengin etmede Türkiye’de en başarılı adamdır."

    "ŞİMDİ SIRA MHP’NİN DENENMESİNDEDİR"

    AK Parti‘den hesap sormanın zamanın geldiğine dikkat çeken Bahçeli, bu hesabı demokrasi içinde soracaklarını söyledi.

    Bahçeli, "Bu hesabı darbe adaletine sermeden millet iradesiyle sormalıyız. Şimdi Adanalılara soruyorum: 12 Haziran’da bugünkü iktidardan hesap soracak mısınız? Bugünkü iktidarı Yüce Divan‘a gönderecek bir güçlü iktidarı getirecek misiniz? Artık MHP’nin de iktidar zamanı gelmiştir. MHP iktidarı zaruridir. İktidara talibiz. Herkes denendi; şimdi sıra tek başına iktidar olarak MHP’nin denenmesidir." diye konuştu.

    Bahçeli, partisinin Hilal Kart‘la iktidara geleceğini de aktardı.