Tp Düzce İl Başkanı Bıyık‘tan 4 Partili İttifak Açıklaması

Türkiye Partisi (TP) Düzce İl Başkanı Erdoğan Bıyık, genel seçimlerde dört partili ittifak olacağı yönündeki söylemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Partisi olarak tek başına iktidar parolası ile yola çıktıklarını belirten Bıyık, "Fakat güçlü ittifaklar, daha güçlü iktidarları getirir diye düşünüyoruz" dedi.

Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi‘nin seçim ittifakı yapacağı yönündeki söylentileri değerlendiren TP Düzce İl Başkanı Erdoğan Bıyık, ittifak konusunda herhangi bir karar alınmadığını söyledi. Genel Merkez nezdinde ittifak görüşmelerinin devam ettiğini dile getiren Bıyık, "Kamuoyunda ittifak olacağına ilişkin söylentiler var. Fakat bizim genel merkezimizden ve Genel Başkanımızdan böyle bir açıklama gelmedi. Mutlaka siyasi çalışmalar içinde ittifak arayışları sürmektedir. Genel Başkanımız bütün partiler ile görüşüyor. Bütün partilerin genel merkezimizi ziyaret ettiğini biliyoruz. Ama bununla alakalı resmi bir açıklama bugüne kadar bize ulaşmadı" diye konuştu.

"Güçlü bir ittifakla Türkiye Partisi‘nin seçimlere daha güçlü bir şekilde gireceğine inanıyoruz" diyen Bıyık, "Biz partimizi kurarken, ittifaka gireceğiz diye hesap yapmadık. Türkiye‘nin 81 ilinde teşkilatlarımızı kurarak Türkiye Partisi tek başına seçime girecek gibi çalışmalarımızı yaptık, yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Türkiye Partisi tek başına da iktidara aday bir partidir. Fakat güçlü ittifaklar, daha güçlü iktidarları getirir diye düşünüyoruz. Bununla alakalı genel başkanımız çeşitli görüşmelerde bulunuyor. En önemli, en güzel kararı kendisinin vereceğine inanıyoruz" dedi.

Bıyık, "4 partili ittifak olması halinde, hangi partinin adayı ön plana çıkar" sorusuna ise şunları söyledi; "4 partili ittifak konusunda biz karar mercii değiliz. Genel Merkezler nezdinde bu ittifaklar gerçekleşir. Adayları da genel merkez belirler. Bizim Genel Başkanımız Abdüllatif Şener‘in de en iyi kararı vereceğine inanıyoruz. Biz görev istemeyiz, görev verilir, biz de uygularız."

Kaynak: İHA