Paşalimanı Adası sakinlerinden Ufuk Uras'a tepki
BDP Milletvekili Ufuk Uras'ın bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın ev hapsi için önerdiği arsanın bulunduğu Balıkesir'in Erdek İlçesi'ne bağlı Paşalimanı Adası, muhtarı ve sakinleri ile teklife tepki gösterdi.

DHA muhabiri bugün Erdek’ten Paşalimanı Adası’na gitti. Turistik bir ada olan Paşalimanı’nda kış aylarında 200 civarında olan nüfus yaz aylarında 2 bine yükseliyor. BDP Milletvekili Uras’ın bu adada biri Balıklı ve Poyrazlı köyleri yol güzergahında, diğeri ise deniz kıyısında olmak üzere iki yeri yeralıyor. Yol güzergahındaki 8 dönümlük arsada 50 metrakarelik de bağ evi bulunuyor. Poyrazlı Köyü Muhtarı Kamil Örnekli, haberin yayınlanmasının ardından başta İstanbul olmak üzere değişik yerlerde oturan ve adada yazlığı bulunanların kendisini arayarak tepki gösterdiklerini söyledi.
Böyle bir önerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Örnekli, bu sabah konuyla ilgili olarak Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız’ı arayarak tepkiler hakkında bilgi verdiğini kaydetti.
Adalarının bu şekilde gündeme gelmesinin dahi yanlış olduğunu belirten Muhtar Örnekli, "Ufuk Uras kendi evi ve arsasını verse buna biz karşı çıkarız. İzin vermeyiz." dedi.
