Kesk‘den İzmir‘de 2 İşçinin Ölümüne Tepki

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeleri Platformu, 7 Şubat‘ta Büyükşehir Belediyesi dış cephe çalışmasında 3 işçinin yaralanmasının ardından önlem alınmaması sebebiyle dün de 2 işçinin hayatını kaybetmesine tepki gösterdi.

KESK İzmir Şubeleri Platformu üyeleri yaptıkları açıklamada, Ege Üniversitesi‘nin binada yapılan tadilatın güvencesiz olduğunu raporla belirtmesine rağmen herhangi bir önlem alınmadığını belirttiler. Açıklamada, "AK Parti iktidarının geldiği günden itibaren özelleştirmenin önünü alabildiğince açarak tüm iş yerlerinde güvencesiz ve sağlık koşullarından yoksun bir şekilde çalışan emekçileri hiçe sayması bu ve buna benzer birçok işçi katliamına sebep olmuştur. İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nde yaşanan bu üzücü

olayların habercisi daha önce binanın sağlıksız olduğunu ve güçlendirme yapılmasının gerektiğini defalarca belirten Ege Üniversitesi‘nin raporudur. Üniversitenin raporuna rağmen gerekli önlemler alınmamıştır. Bu konuda sorumluluğu bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve ihale usulü iş alan firma ile ilgili olarak da gerekli işlemin yapılması gerekmektedir" denildi.

Açıklamada, KESK‘in konunun takipçisi olacağı ve hayatlarını kaybeden işçilerin ailelerine destek olunacağı kaydedildi.

Kaynak: İHA