Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliğinden Geka’Ya 2 Proje

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu birlik olarak “Uygarlıklar Kenti Didim’in Dünya Ülkelerine Tanıtılması Destinasyonu” ile Aydın Turizm Araştırma-Geliştirme-Uygulama Merkezi (TAGUM) kurulması ve turizmde Markalaşma – Kümeleşme Analizi” adı altında hazırlanan iki projeyi Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sunduklarını söyledi.

DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu projeler konusunda yaptığı açıklamada Didim’de turizm çeşitliliğinin artırılması ve önemli destinasyon merkezleri arasında yer alması, diğer merkezlerle rekabet edebilmesi için değişik ve profesyonel yöntemlerin kullanılması ve kaynak yaratılması gerekliliğine dikkat çekerken “Bu amaçla sınırlı bütçemizle destek amacıyla iki önemli proje geliştirildi. Bir tanesi profesyonel bir firma tarafından, diğeri ise Adnan Menderes Üniversitesi tarafından hazırlanarak Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’ya müracaat edildi. Birinci proje; “Uygarlıklar kenti Didim’in Dünya Ülkelerine tanıtılması Destinasyonu” adı altında DİTAB ve Didim Belediyesinin ortaklığında, Didim için çeşitli profesyonel tanıtım malzemeleri, CD ve tanıtım filmleri, fotoğraf albümü hazırlanması, work-shop, TV programları yapılması ile İlçemizdeki turizm işletmelerinin yön levhalarının 20 kavşağa yerleştirilmesi çalışmalarını kapsayan bir proje. İkinci Proje ise “Aydın İlinde Turizm Araştırma – Geliştirme – Uygulama Merkezi (TAGUM) kurulması ve turizmde Markalaşma-Kümeleşme Analizi” adı altında Aydın Valiliği, Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi ve DİTAB ortaklığında Aydın İlinde Turizm Araştırma - Geliştirme ve Uygulama Merkezi (TAGUM) kurulması ve Didim’de Gastronomi Merkezi oluşturulmasını içermektedir.”dedi.

Hazırlana projelerin kaynaklarının %75 ‘inin Ajans, %25’inin proje hazırlayıcısı tarafından karşılanacağı söyleyen Bankoğlu “Birinci projeden 395 bin TL, ikinci projeden 542 bin TL katkı GEKA’dan talep edildi. GEKA’ya Didim Belediyesi yılda ortalama 350 bin TL. aidat ödemektedir. Bu güne kadar İlçemize bu ve benzeri kuruluş ve fonlardan kaynak aktarımı sağlanamamıştır. Özenle ve gerekleri yerine getirilerek hazırlanan bu projelerin 2–3 ay içerisinde incelenerek kabul edilmesi ve İlçemize bu kaynakların sağlanmasını beklemekteyiz. Şu an başvuruları yaptık ve sonuçları bekleyeceğiz.”diye konuştu.

Kaynak: İHA