Derinkuyu‘da Eski Ve Tehlike Oluşturan Binalar Yıkılıyor

Kapadokya bölgesinde yeraltı yerleşimleri ile ünlü Derinkuyu İlçesi’nde, görüntü kirliliği oluşturan kullanışsız ve bakımsız evlerin yıkımları sürüyor.

Kullanılmaz durumdaki evlerin yıkımı için belediyeye müracaat eden vatandaşlara ait eski ve bakımsız evlerin yıkımına bir yenisi daha eklendi. Son bir ay içinde çarşı içinde 3 eski binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Kapadokya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü‘nün verdiği kararlar doğrultusunda yıkılmasına karar verilen bakımsız, kendiliğinden yıkılmaya müsait virane binalar Belediye Başkanlığı yıkım ekiplerince yıkılarak, Derinkuyu İlçesi’nin görüntü kirliliğinden kurtulması sağlanıyor.

Bu kapsamda bugüne kadar ilçe merkezindeki 15 oturulamaz düzeydeki konutun yıkımının gerçekleştiğini belirten Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, "Amacımız ilçemizin güzel bir görünüme kavuşmasıdır. Yıkılan evlerin hafriyatı tamamlandığında yeni alanlar ortaya çıkmaktadır. Bu alanları vatandaşlarımız iyi değerlendirerek ilçemizin güzelleşmesine katkı sağlayacaklarına inanıyorum" dedi.

İlçe merkezinde 150 civarında oturulmaz halde ve bir kısmı yıkılmış durumda eski ev bulunuyor.

Kaynak: İHA