Kula Emniyeti‘nden Tari Eser Kaçakçılarına Darbe

Manisa‘da tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında eski dönemlere ait çok sayıda tarihi ve taklit eser ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu, H.S (38), N.T (41), H.K (39), M.K (39) G.N (43), C.Y (42) isimli şahıslarda yüklü miktarda tarihi eser ve sahteleri olduğu, eserlerin satılacağı bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine Kula, Salihli, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında söz konusu 6 kişiyi gözaltına alan emniyet görevlileri, şahısların ev ve iş yerlerinde

yaptıkları aramalarda maden detektörleri, sikkeler, tarihi eser kalıpları ve kazı çalışmalarında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserlere ve sahtelerine el konulurken, 6 zanlı ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Kula ilçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü, ilçenin huzuru ve asayişi için operasyonların devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA