Boks Takımı Nevşehir’i Yine Başarıya Taşıdı

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Boks Takımı sporcuları, çeşitli merkezlerde düzenlenen şampiyonalarda elde ettikleri başarılı sonuçlarla geleceğe yönelik umut verdi.

Bayburt’da yapılan Genç Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası’nda Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün 60 kilogram boksörü Yusuf Şahin, 64 rakibinin içerisinde üçüncülüğü elde etti. Kocaeli’nde gerçekleştirilen Yıldız Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası’nda da 52 kilogram boksörü Seda Baytar, bu kategoride Türkiye üçüncülüğünü kazandı. Artvin’in Arhavi İlçesi’nde düzenlenen Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda Nevşehir 52 kilogramda Hüseyin Çoban ile Uğur Dağaslanı Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

Öte yandan, Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Boks Takımı’nın başarılı boksörlerinden Rıdvan Güven, 3- 18 Mart tarihleri arasında Kastamonu’da Dünya ve Avrupa Şampiyonasına hazırlık amaçlı birinci etap Milli Takım hazırlık kampına katılmak üzere Nevşehir’den ayrıldı.

Boks otoritelerince, Güven’in 54 kilogramda yapılacak seçmelerde başarılı sonuçlarla, gerek Avrupa ve gerekse Dünya Şampiyonalarında ay yıldızlı formayı giyebileceği belirtiliyor.

Kaynak: İHA