Mesudiye, Ordu Tanıtım Günlerine Hazırlanıyor

İstanbul‘da 13-17 Nisan 2011 tarihleri arasında Ordu Dernekler Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek olan ‘Ordu Tanıtım Günleri‘ne Mesudiye ilçesi de katılacak.

Asıl amacı İstanbul‘a yerleşmiş olan Ordululara geride bıraktıkları adına hafızalarını tazelemek, özlemlerini gidermek ve genç kuşaklara Ordu‘nun güzelliklerini aktarabilmek amacıyla düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri kapsamında Mesudiye‘nin tanıtımını yapmak amacıyla Mesudiye Kaymakamlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Mesudiye Kaymakamı Rıza Gençoğlu başkanlığında, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Yeşilce Belediye Başkanı İ.Feyzi Ünal, Üçyol Belediye Başkanı Aydın Gündoğdu ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şahin Ertekin katıldılar.

Toplantıda Mesudiye‘nin doğal, tarihi ve kültürel tanıtımını yapmak amacıyla başta Mesudiye Kilisesi‘nin eski ve yeni hali, tarihi ve doğal güzelliklerin fotoğrafları, geçmiş dönemlere ait geleneksel el sanatları örnekleri, Mesudiye‘nin geçmişteki yaşamını yansıtan, özellikle Yeşilceli iş adamı Nurtaş Yılmaz‘a ait müzeden alınacak olan süt makinesi ile Halk Eğitimi Merkezince düzenlenen kurslarda üretilen eserlerin söz konusu fuarda sergilenmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: İHA