Bolu Valisi Özçimen’Den Emniyet Kemeri Uyarısı

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, emniyet kemeri takmamaları nedeniyle çok sayıda insanın trafik kazasında hayatını kaybettiğini söyledi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, emniyet kemeri takmamaları nedeniyle çok sayıda insanın trafik kazasında hayatını kaybettiğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanlığı’ndan geçici olarak Bolu’ya getirilen simülasyon aracıyla emniyet kemerinin önemi anlatılıyor. Hükümet Meydanı’na kurulan aracın tanıtımını, Vali İbrahim Özçimen, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır yaptı.

Vali Özçimen, Bolu’da trafik bilincini geliştirmek amacıyla aralıklarla sunumlar yapıldığını ifade etti. Özçimen, bu kez de emniyet kemerinin önemini gösteren sunum yaptıklarını belirterek, “Bu araç, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanlığı’ndan geçici olarak Bolu’ya geldi. Araçla iki gün eğitim verilecek. Simülasyon aracında 5 kilometre hızla giden aracın takla attığında nelerin yaşandığı gösteriliyor. Böylelikle emniyet kemerinin önemi anlatılıyor.” dedi.

    Trafik kazalarında ölenlerin terör nedeniyle ölenlerden fazla olduğuna vurgu yapan Özçimen, şöyle devam etti: “Bu ölümlere dikkat çekmek gerekiyor. İnsanlar kolay yetişmiyor. Medeni ülkelere bakıyoruz, insanlar araçlarına bindiklerinde otomatik olarak elleri emniyet kemerine gidiyor. Biz de yükselen bir ülke olarak mevcut hali kabul etmemiz mümkün değil. Bu durum bize yakışmıyor. Bu konuyu kısa sürede çözeceğimize inanıyorum.”

    Özçimen, trafik görevlilerinin yazdıkları cezaların can yaktığını ancak kaza nedeniyle ölen ve yaralananların kaybının daha büyük olduğunun altını çizdi.

    Vali Özçimen, araç kullanırken mutlaka emniyet kemeri takılması gerektiğinin önemine değinerek, “Çok gelişmiş ülkelerde sürekli kemer takılıyor. Hatta göl kenarında gelince, kaza sonrası boğulma ihtimaline karşın kemer çözülüyor. Bu bilincin bizde de oluşması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

    Özçimen, iki gün Hükümet Meydanı’nda kalacak araçla görevlilerin okullardaki öğrenci ve sürücü kursundaki kursiyerlere eğitim vereceğini aktardı. Araç tanıtımında, Özçimen ile Bayındır’ın yanı sıra gazeteciler ve vatandaşlarda simülasyon aracına bindi. Aracın ters döndüğü esnada içindekilerin durumu gülüşmelere neden oldu.