Tecavüz zanlıları linç ediilecekti

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, küçük yaştaki çocuklara tecavüz iddiası ile mahkemeye çıkartılan 4 kişi, cezaevine gönderildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, küçük yaştaki çocuklara tecavüz iddiası ile mahkemeye çıkartılan 4 kişi, cezaevine gönderildi.

Tecavüz zanlıları linç etmek için bekleyen vatandaşlar ile polisler arasında tartışma çıktı. Kalabalığı dağıtmak için gaz bombası ve biber gazı kullanan polise taş atılınca arbede yaşandı. Şehir merkezindeki olayda çok sayıda vatandaş ve esnaf biber gazından etkilendi. Polisin biber gazı ile dağıttığı grup, daha sonra tecavüz zanlılarının iş yerlerine saldırdı.

Silopi‘de, aralarında iş adamı ve esnaf olan, yaşları 25 ile 34 arasında değişen H.K., R.Ö., F.G. ve R.T., iddiaya göre, ilçede önce 14 yaşındaki bir erkek çocuğa cinsel istismarda bulunarak bunu cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Çocuğun durumu anlatması halinde görüntüleri internetten yayınlamakla tehdit eden şüpheliler, defalarca cinsel istismarda bulundukları mağdurun bir arkadaşını daha getirmesini istedi. Tehditler üzerine bu kez mağdur çocuğun beraberinde getirdiği arkadaşı da aynı kişiler tarafından cinsel tacize uğradığı ileri sürüldü.

Şüphelilerin defalarca cinsel tacizine uğrayan çocuklardan biri, rahatsızlanınca ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Hastanede yapılan muayenede çocuğun tecavüze uğradığı belirlendi. Doktorların da devreye girmesiyle ailesi durumu polise bildirdi. Polis, çocuğun ifadesi üzerine ilçede gizli bir operasyon yaparak, iş adamı ve esnaf olan H.K., R.Ö., F.G. ve R.T.‘yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslar, küçük yaştaki çocuklara fiili livata iddiası ile mahkemeye çıkartıldı. Mahkemeye çıkartılan şahıslar için tutuklu yargılama kararı verildi.

Güvenlik dolayısı ile sağlık kontrolleri adliye binasında yapılan tecavüz zanlıları, geniş güvenlik önlemleri altında Silopi Cezaevi‘ne gönderildi.

Mahkeme devam ettiği zaman tecavüz zanlılarını linç etmek isteyen grup, sloganlar atarak şahısların kendilerine verilmesini istedi. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba müdahale yapıldı. Polisin biber gazına vatandaşlar taşlarla karşılık verince, ortalık savaş alanına döndü.

Polisin gaz bombası ile dağılan kalabalık, daha sonra tekrar toplanarak tecavüz sanıklarına ait iş yerlerine saldırmaya başladı. İş yerlerinin camlarını indiren vatandaşlar, daha sonra iş yerlerini ateşe vermeye başladı. İpek Yolu‘nu trafiğe kapatan kalabalığa polis, gaz bombası ve biber gazı ile müdahalede bulundu.

Öte yandan, Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyonların devam edeceği bildirildi.