Bingazi‘den Ecdebiye Ve Brega‘ya İnsani Yardım

Günlerdir süren şiddetli çatışmaların ardından Ecdebiye ve Brega‘daki kontrolün Kaddafi muhaliflerine geçmesinin ardından buradaki halkın yardımına Bingazililer yetişti.

İsyanın başkenti olarak tabir edilen Bingazi kentinin halkı, Ecdebiye ve Brega halkına insani yardım ulaştırmak için yola çıktı. Bingazi‘den yola çıkan yardım konvoyunda un, pirinç gibi gıda maddelerinin yanı sıra içme suyu da bulunuyor. Sahabe Mescidi tarafından tedarik edilen yardım malzemeleri kamyonlara ve otomobillere yüklenerek Ecdebiye ve Brega‘ya doğru hareket etti.

Konvoyda bulunan Münir Sinitli İHA‘ya yaptığı açıklamada, "Biz Ecdebiye ve Brega‘da yaşayan halka un, pirinç gibi yiyecek malzemeleri ve içecek götürüyoruz. Biz Sahabe Mescidi cemaatiyiz, her zaman kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi. Cami imamı Muhammed El Fircani de, "Biz sadece su ile ekmek yemek sorunda kalsak dahi bu kardeşlerimize yardım görevini yerine getireceğiz. Trablus‘ta tecavüze uğrayan Ubeydi‘ye sesleniyorum. Kardeşim vallahi geliyoruz ve seni o zalimlerin elinden kurtaracağız. Dün

televizyonlarda gördüğümüz o görüntüler hepimizi derinden üzmüştür. Allah‘ın yardımız yakındır" dedi.

Kaddafi muhaliflerinin kontrolünü ele geçirdiği Ecdebiye, Brega, Ras Lanuf ve Bin Cavid‘den sonra başkent Trablus‘un 450 kilometre doğusundaki Sirte ve ardından Trablus‘a açılan kapı Misurata‘nın kontrolünü de ele geçirmeyi planladıkları bildirildi.

Kaynak: İHA