Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu Bae‘yi Ziyaret Edecek

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri‘ni (BAE) ziyaret edecek.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, 28-30 Mart 2011 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri‘nde H.H. Seyh Khalifa bin Zayed Al Nahyan himayesinde düzenlenen 6. Sınırları Olmayan Eğitim (EWB Education Without Borders) Konferansı‘na katılacak. Azizoğlu, ziyaret çerçevesinde BAE Milli Eğitim Bakanı ve Konseye üye olan üniversitelerin rektörleriyle görüşmelerde bulunacak.

Sınırları Olmayan Eğitim (EWB) konferansında Birleşik Arap Emirlikleri Yüksek Teknoloji Okulları, öğrencilere liderlik yapacak konuşmacılara ve rehberlere ev sahipliği yapıyor. Geçmişte bu toplantılara Nobel ödüllü Profesör Muhammed Yunus, Muhammed Murray Gell-Man ve Profesör Johannes Georg Bednorz, Belçika Prensesi Astrid, Eski Hindistan Başkanı Dr. A.P.J. Abdul Kalam, astronot Bernard Harris ve Placido Domingo gibi ünlüler ve diğer konularında yetkili kişiler davetli olarak katılmıştı. On yıldan bu

yana düzenlenen ve bu sene 6.‘sı yapılacak olan EWB konferansına Orhan Hkmet Azizoğlu ve İngiltere eski Başbakanı Tony Blair‘in yanı sıra, Sri Lanka eski Başkanı Chandrika Kumaratumga, Nobel ödüllü (2007) fizikçi Prof. Albert Fert, Kenya Başbakanı Hon Raila Odinga gibi siyasiler ve üniversite rektörleri katılacak.

Kaynak: İHA