Köylü Çocukların Oyuncağı Şehirli Çocuklardan

Kimse Yok Mu Derneği tarafından düzenlenen ‘Umut Armağanları Oyuncak Tasarım Yarışması‘na öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kimse Yok Mu Derneği tarafından düzenlenen ‘Umut Armağanları Oyuncak Tasarım Yarışması‘na öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Çocuklarda yardımseverlik duygularının yanı sıra hayal güçlerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren 5 öğrencinin oyuncağı genel merkeze gönderilecek ve çeşitli hediyeler verilecek. Öğrencilerin hazırladıkları oyuncaklar ise köy çocuklarına, içinde bir mektupla kardeşlik bağlarının güçlenmesi için gönderilecek.

Türkiye genelinde düzenlenen yarışma kapsamında, Adana, Niğde, Nevşehir ve Aksaray‘daki öğrencilerin el emekleri ve hayal güçlerini zorlayarak yaptıkları oyuncaklar, Adana Özel Burç Okulları’nda sergilendi. 7 kişiden oluşan jüri üyeleri, kağıt, karton, ahşap, naylon, ip, teneke, pet şişe, plastik, cam, balon ve kumaş gibi çok çeşitli malzemelerden yapılan toplam 371 adet oyuncak arasından en güzellerini seçmekte zorlandı. Yaşları 6 ile 14 arasında değişen ilköğretim öğrencileri tarafından yapılan oyuncaklar, hayatları boyunca hiç oyuncağı olmayan çocuklara dağıtılacak. Pet şişeden uçak, su borusundan robot görenleri şaşırtırken öğrencilerin yazdıkları kardeşlik mektupları ise duygulandırdı.

OYUNCAĞINI GÜLE GÜLE KULLAN

Mektuplarından birinin sahibi de Aksaray Necip Münire Önemli İlköğretim Okulu 8 A sınıfı öğrencisi Ayşe Nur Doğan. Cephede, kundağındaki bebeği ile mermi taşıyan anneyi sembolize eden Ayşe Nur Doğan‘ın bu oyuncağının ekindeki mektup okuyanları duygulandırdı.

Mektubunda, ‘‘Cephede bu ülke için savaşanların hayatları çok zordu. Senin için de hayat çok zor olabilir, bazen aç yatıyor olabilirsin. Ama çok zor şartlarda olsan da hayata tutunmayı bilmelisin. Allah herkesin rızkını verir. Bazen aç yatsan da şükretmeyi bilmelisin. Hayatta olduğun her güne şükret, hiçbir zorluk seni yıldırmasın. Oyuncağını güle güle kullan. Seni sevindirebildiysem ne mutlu bana.‘‘

Kimse Yok Mu Derneği Gönüllüsü Ülker Atlı, yarışmanın Türkiye genelinde gerçekleştiğini hatırlatarak ‘‘Burada dereceye giren oyuncakları genel merkezimize göndereceğiz. Buradaki değerlendirmenin ardından oyuncakların sahipleri ödüllendirilecek. Ancak, bize göre bu oyuncakların tamamı ödüle layık. Çünkü, çocuklar, el emeklerini, yüreklerini ortaya koymuşlar.‘‘ dedi. Atlı, oyuncakların sadece Türkiye‘deki değil tüm dünyada hayatları boyunca hiç oyuncağı olmamış muhtaç çocuklara beraberindeki umut mektuplarıyla birlikte dağıtılacağını kaydetti.