Portekiz Büyükelçisi Almedia‘Nın Ankara Dışındaki İlk Ziyareti Kayseri’Ye

Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Louis Bastos De Almedia, Kayseri Büyükşehir Belediyesi‘ni ziyaret ederek Başkan Vekili Serdar Altuntuğ‘dan Kayseri ve belediye faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Louis Bastos De Almedia, Kayseri Büyükşehir Belediyesi‘ni ziyaret ederek Başkan Vekili Serdar Altuntuğ‘dan Kayseri ve belediye faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Portekiz Büyükelçisi Louis Bastos De Almedia ile eşi ve heyetini Kayseri‘de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ardından da Kayseri‘yi tanıttı.

    Kayseri‘nin çok eski tarihlerden beri bir ticaret şehri olduğunu belirten Altuntuğ, şöyle konuştu: "Ticaret ve sanayi konusunda şehrimizde çok ciddi gelişmeler var. Bunun yanında şehirciliğin ve turizmin gelişmesi için de projeler üretiyoruz. Erciyes‘te çok büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Kapadokya‘nın yanımızda olması turizmin Kayseri‘de gelişmesi adına bize dayanak oluyor. Bunun yanında sporla ilgili çok ciddi yatırımlarımız oldu. Devasa spor tesislerini şehrimize kazandırdık. Bu tesisler sayesinde uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yaptık. Ayrıca raylı sistemle toplu taşımaya yeni bir boyut kazandırdık. Yine Kayseri Mahallesi ve Kaleiçi Kültür Merkezi projelerimizle de sosyal hayata renk katacağız."

    Büyükelçi Almedia ise Kayseri hakkında çok güzel şeyler duyduğunu belirterek, "Ülkem adına Ankara dışına ilk ziyaretimi Kayseri‘ye gerçekleştiriyorum." dedi.

    Türkiye‘nin AB sürecine ülkesinin sıcak baktığını söyleyen Büyükelçi Almedia, Kayseri‘nin Türkiye‘nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu ve Kayseri ile ortak iş yapmak istediklerini kaydetti.

    Raylı sistemi çok beğendiğini de ifade eden Büyükelçi Almedia, "Çok modern bir toplu taşıma aracı. Sizleri tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

    Ziyaretin sonunda Başkan Vekili Altuntuğ, Büyükelçi Almedia‘ya günün anısına Kayseri‘nin önemli tarihi eserlerinden biri olan Döner Kümbet‘in maketini armağan etti.