Kimsesiz Genç Kıza Kimsesiz Düğün

Adana‘da, küçük yaşta ailesi tarafından terk edildiği için yetiştirme yurdunda büyüyen 19 yaşındaki Ebru Ay, ilk görüşte aşık olduğu 24 yaşındaki Ali Koca ile dünya evine girdi.

Bir ömür sürecek mutluluğa "evet" diyen kimsesiz Ebru‘nun düğünü, tıpkı eski yaşamındaki yalnızlığında olduğu gibi fazla kimsenin katılmadığı sade bir törenle gerçekleşti.

Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürü Fazlı Doğanç, birer telgraf çekip çiçek göndererek çifti tebrik etti. Benzin istasyonunda işçi olarak çalışan Ali Koca‘nın maddi imkanı olmadığı için, düğün masrafları ve ev ihtiyaçları Kız Yetiştirme Yurdu Derneği tarafından karşılandı. Adana Ticaret Borsası restoranında gerçekleşen düğünde, dernek üyeleri ve damadın akrabaları hazır bulundu.

Yaklaşık 50 kişinin doldurduğu salona alkışlar arasında giren Ebru-Ali çifti, bir süre dans ettikten sonra düğün pastasını kesti. Ali Koca ile sosyal arkadaş çevresinde tanıştığını söyleyen Ebru Ay, "İlk görüşte karşılıklı aşık olduk. Birbirimizi çok seviyoruz ve bugün en mutlu günümüz. Dilerim bu saadet hiç bir zaman bozulmaz" dedi.

Eşiyle aynı duyguları paylaştığını söyleyen Ali Koca ise, "Ebru ailesi olmamasına rağmen çok bilgili ve kültürlü biri. Yalnızca güzelliğine değil, onun temiz kalbine ve iyi niyetine aşık oldum. Yıldırım nikahı kıldık. Bugün de dernek başkanı Fikriye Yeter sayesinde düğünümüzü yapıyoruz. Allah mutluluğumuzu bozmasın" dedi.

Kaynak: İHA