Aksoy: "Vergiyi Tabana Yaymak İçin Çalışıyoruz"

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, verginin tabana yayılması ve kayıt dışılığın ortadan kaldırılması konusunda önemli mesafeler kat edildiğini belirterek, "Ancak bunları yeterli görmüyoruz. Daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz" dedi.

Aksoy, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen konserde yaptığı açıklamada, bütün amaçlarının 21. yüzyılda kendini büyük ölçüde hissettiren, değişime ayak uydurmuş ve her yönüyle örnek gösterilen bir kamu kurumu oluşturmak olduğunu söyledi.

Vergi adaletinin sağlanması hususunda kararlı, nitelikli ve güler yüzlü hizmet sunmaya devam edeceklerini belirten Aksoy, "Ödevlerini zamanında yerine getiren mükelleflerimizi, haksız rekabetle karşı karşıya bırakan kayıt dışı faaliyetler sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bir taraftan da, eksikliği hissedilen vergi bilincini oluşturmak için çeşitli konferans ve sanat faaliyetlerine ağırlık veriyoruz" diye konuştu.

Toplam kalite çalışmalarına da büyük önem verdiklerini dile getiren Aksoy, "Özellikle mükellef idare ilişkilerinin daha sağlıklı bir zemine oturtulması için yoğun çaba sarfetmekteyiz. Başbakanlığımıza bağlı bin 400 personelimizin tamamını planlı bir şekilde Toplam Kalite Eğitim‘inden geçiriyoruz. Bu konuda ki temel yaklaşımımız, hizmetin odağında insan olduğu düşüncesinden hareketli güler yüzlü bir hizmet sunmaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA