Kızıltepe Belediyesi, Derede Temizlik Çalışması Başlattı

Kızıltepe Belediyesi, hava sıcaklığının yükselmesiyle çevreye pis koku yaymaya başlayan Zergan Deresi‘nde temizlik çalışması başlattı.

Kızıltepe Belediyesi, hava sıcaklığının yükselmesiyle çevreye pis koku yaymaya başlayan Zergan Deresi‘nde temizlik çalışması başlattı.

Temizlik çalışmasına belediye çalışanlarının yanı sıra Belediye Başkanvekili Şerife Alp, Başkan Yardımcısı Burhan Kurhan, Fen İşleri Müdürü Halit Karaboğa ve Temizlik İşleri Müdürü İzettin Karaboğa çalışmaları yerinde inceledi.

Temizliğe başlayan grup, ellerinde kürek ve temizlik araçlarıyla kirli ve çamurlu su içerisindeki çöpleri toplamaya başladı. Ayaklarına geçirdikleri çizmeler ve ellerine aldıkları küreklerle dere yatağındaki atık tabakasını kalın torbalara doldurarak dere yatağını temizlemeye çalışanlara, kokudan dolayı maske dağıtıldı.

"BİR AN ÖNCE TEMİZLENMELİ"

Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, dereye atılan çöplerden en çok dere kenarında oturan vatandaşların ciddi şekilde etkilendiğini belirterek, sağlıklı ve temiz bir çevre için mahallenin ileri gelenlerine, büyüklerine büyük iş düştüğünü söyledi. Başkan Vekili Şerife Alp, "Çöplerinin dereye atılmamasını, atanların da uyarılmasını diliyorum. Dereden yayılan koku insan sağlığını tehdit ediyor. DSİ, derenin ıslahına yeteri önemi vermiyor. Her ne kadar belediyenin mücavir alanı olsa bile DSİ‘nin Zergan Deresi‘ni ıslah etmesi gerekiyor." dedi.

Derenin yılda en az üç defa belediye temizlik işçileri tarafından temizlendiğini kaydeden Alp, "Ancak DSİ‘nin bu soruna köklü bir çözüm getirmesi gerekmektedir. Zergan Deresi Gönüllüsü Star Gazetesi başyazarı Mehmet Altan’a, duyarlı duruşundan dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.