Hollandalı Gurbetçi Anne: Çocuğumu Geri Verin

Hollanda‘da sudan nedenlerle ailelerinden kopartılıp alınan çocuklar kervanına gurbetçi Nur Yörükseven‘in oğlu Kaan da katıldı.

Hollanda‘da sudan nedenlerle ailelerinden kopartılıp alınan çocuklar kervanına gurbetçi Nur Yörükseven‘in oğlu Kaan da katıldı. Oğlunu koruyucu aileden geri almak için mücadele veren acılı anne, gözyaşları içinde “Çocuğumu geri verin.” diye feryat etti. Olaylar karşısında her yönüyle mücadele verdiğini; fakat çaresiz kaldığını belirten acılı anne, “Nerede ise çocuğumu hiç göremeyecek duruma geldim. Nadiren görüştürüldüğümüz zamanlarda çocuğumun vücudunda morluklar görüyordum ve o anda görüşmemiz sona erdiriliyordu.” şeklinde konuştu.

    Hollanda’da nüfusun yaşlanması sonucu Hollandalı yetkililerin yabancı kökenli ailelerin çocuklarını basit sebeplerle ellerinden aldığını savunan Yörükseven, “Benim sorunum çocuğumun doğumuyla birlikte başladı. Hastane, çocuğumun mide kapağının açık olduğunu söyleyip ilaç yazdı. Ev doktoru ise zararlı diyerek bu ilacı değiştirdi. Bu durum, ileriki yıllarda ‘çocuğu zehirliyorsun’ şeklinde aleyhime döndü.” dedi.

    Bu olaydan birkaç yıl sonra da yine evlerindeki hijyenik şartlar nedeniyle evden çıkmak istediklerini, fakat yetkililerin bunu sorun yaptıklarını kaydeden Yörükseven, “Önce bir süre kendi paramla otelde kaldım. Param bitince yetkililere müracaat ettim. Onlarda çocuğumla beni madde bağımlılarının olduğu yere yolladılar.” diye konuştu.

    MAHKEMELER SÜREKLİ ERTELENİYOR

    Yaşadığı bu olaylar sonucu aleyhlerinde senaryolar üretildiğini ve uydurma bir rapor düzenleyerek çocuğunu elinden aldıklarını ifade eden acılı anne, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuğumu geri almak için açtığım mahkemeleri de sürekli erteletip çocuğu ellerinde tutuyorlar. Dört tane avukat tuttum. Ben çocuğumu zehirlemişim çocuğum içine kapanıkmış bunların hiçbiri doğru değil. Kişisel görüş ve iddialarla alınan Kaan, 1 yıl içinde 5 koruyucu aile değiştirdiğinden, önceden cıvıl cıvıl sosyal ve sportif aktif olan çocuğumu tanıyamıyorum ve bu beni çok üzüyor.”

    Konuya ilişkin ailelerle bir araya gelen gazeteci ve yapımcı Leyla Çakıroğlu ise uydurma sebeplerle çocukları ellerinden alınan aile sayısının her geçen gün arttığına vurgu yaparak, “Bu yüzden korkarak ülkelerine dönen aileler var. Bugün ona yarın sana. Bu olaya birlik olup dur demeliyiz." dedi.