Sp Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Fehime Saran:

Eskişehir Saadet Partisi (SP) Kadın Kolları başkanı Fehime Saran, Milletin Çanakale‘de dinine, imanına ve vatanına sahip çıktığını söyledi.

İl kadın kolları üyeleri ile birlikte parti binasında açıklama yapan, Saran, Tankıyla, topuyla, döneminin en yüksek teknolojisiyle donatılmış silahlarıyla Çanakkale’yi geçemeyenler, bugün IMF ile misyonerlerle, Avrupa Birliği kriterleri adı altında dayatılan düzenlemelerle Sevr emellerine ulaşmaya çalışmakta olduğunu belirtti.

Gençliğin ahlaki ve manevi değerlerini tahrip etmek için her türlü hile ve desiseye başvurulduğunu ifade eden Saran şunları söyledi: "Maalesef Hakkı değil Gücü üstün gören işbirlikçi anlayışların yaklaşımları bu emperyalist güçleri daha da cesaretlendirmektedir. Ancak Milletimiz Çanakkale‘de dinine, imanına, vatanına sahip çıkmıştır. Özgür ve bağımsız bir ülke konusundaki kararlılığını 250 bin şehitle ortaya koymuştur. Bundan sonra da aynı dirayet ve kararlılığı gösterecektir. Hiçbir oyun, hiçbir güç bu kararlılığı ortadan kaldıramayacaktır. Unutulmamalıdır ki, Çanakkale destanı Milli Görüş ruhuyla yazılmıştır. Çünkü Milli Görüş işbirlikçiliğin değil bağımsızlığın adıdır. Avrupa Birliği kriterlerinin değil, milli ve manevi değerlerin ifadesini bulduğu ruhun adıdır. Teslimiyet ve boyun eğme değil, direniş ve mücadelenin adıdır. Milletimiz Çanakkale‘de sahip olduğu şuurla bu oyunlara bundan sonra da dur demesini bilecektir. Çünkü bu topraklar bize ecdadımızdan kalmış bir miras değil, canları pahasına teslim ettikleri kutsal bir emanettir. Siyasetçisiyle, askeriyle, bürokratıyla hepimiz bu tarihi sorumluluk ve bilinçle hareket etmek zorundayız. Herkes için adalet, özgürlük ve refah mücadelesi vermeliyiz."

Kaynak: İHA