İngiltere Aile Birleşimi Sınavı Türkiye‘de İlk Defa Gaziantep Elbim Dil Kurslarında Yapıld

Elbim Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özkısacık, Cambridge Üniversitesi ile ortak gerçekleştirdikleri İngiltere Aile Birleşimi Vize Sınavı‘nı Türkiye‘de ve Gaziantep‘te ilk defa yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

29 Kasım 2010 tarihinde İngiltere Hükümeti‘nin çıkarmış olduğu yasa ile İngiltere‘ye evlilik yaparak gitmek isteyen Türk vatandaşlarına A1 seviyesinde dil bilme ve sertifika zorunluluğu getirilmesinin ardından Elbim Dil Kursları yetkililerinin girişimleriyle Cambridge Üniversitesi Gaziantep Yetkili Sınav Merkezi Elbim Dil Kursları‘na verildi. Aile birleşimi için İngiltere‘ye gidecek olan vatandaşların katıldığı yaklaşık 3 aylık kurs sona ermesiyle birlikte Cambridge Üniversitesi yetkilileri sınavı yapmak için Gaziantep‘e geldi. Yetkili Sınav Merkezi Elbim Dil Kursları‘nda son kontrollerini yapan Cambridge Üniversitesi yetkilileri, Kahramanmaraş, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep‘ten katılan kursiyerleri sınava aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Elbim Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özkısacık, Elbim Dil Kursları olarak 1990 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, "Uzun zamandır Almanca, İngilizce, Fransızca, Arapça ve Rusça dil kurslarıyla Gaziantep halkına hizmet vermekteyiz. Özellikle 1997 yılı itibariyle Milli Eğitim ile çalışmaya başladığımızda dil eğitimlerine sürekli ve yoğun bir ağırlık verdik. 2007 yılında Almanya hükümetinin çıkarmış olduğu aile birleşimi yasasıyla Almanca dil kurslarımız büyük ilgi görmeye başladı. Elbim Dil Kursları Almanya Aile Birleşim sınavlarında yüzde 95 başarı oranı ile bilinmektedir. Bugünde İngiltere Aile Birleşimi Vize Sınavı için çalışmalarımızı yürütüyoruz. 29 Kasım 2010 yılında İngiltere hükümetinin çıkarmış olduğu bir yasayla İngiltere‘ye evlenerek gitmek isteyenlere dil bilme ve sertifika zorunluluğu getirildi. Bu yasayla birlikte Elbim Dil Kursları olarak İngilizce Dil Kursu kadromuzu genişlettik. Daha sonra yaptığımız girişimler sayesinde Cambridge Üniversitesi‘nin Gaziantep ve Güneydoğu bölgesi yetkilisi ve sınav merkezi olduk. Bu vesileyle İngiltere Aile Birleşimi eğitimlerine başladık. Yaklaşık 3 ay süren eğitimin ardından Gaziantep‘te ve Türkiye‘de ilk defa İngiltere Aile Birleşimi Vize Sınavı Bugün kurumumuzda yapılmaktadır. Bu eğitimle ilgili 3 grubumuzun da eğitimleri devam ediyor. Bu guruplarımız Mayıs, Nisan ve Haziran aylarında İngiltere Aile Birleşimi Sınavlarına girecekler. Elbim olarak Almanca’dan sonra Gaziantep‘e İngiltere Aile Birleşimi Vize Sınavı imkanını sağladığımız için büyük bir mutluluk duyuyoruz. İngiltere Aile Birleşimi Vize Sınavı‘nda da başarılı olacağımıza inanıyorum. Ayrıca İngiltere‘ye Almanya‘ya, Hollanda‘ya Fransa‘ya gitmek isteyen her vatandaşımıza A1 seviyesinde sertifika verdiğimizi ve bu sertifikaların gidecekleri ülkenin Büyükelçilikleri‘nde geçerli olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

Cambridge Üniversitesi yetkililerinden Beulah Buchanan ve Olive Buchanan, sınavın Türkiye‘de ilk defa Gaziantep‘te yapıldığını ifade ederek, "Bugün 3 ay boyunca sınava hazırlanan toplam 53 kursiyeri sınava alacağız. Bu sınavımızı 4 aşamalı olarak gerçekleştireceğiz. Konuşma, yazma, okuma ve dinleme bölümlerinde başarılı olan kursiyerlere Cambridge Üniversitesi onaylı A1 bir seviyesinde sertifika verilecek. Bu konuda önemli çalışmalar yapan Elbim yetkililerini de tebrik ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA