Derik‘in İlk Kadın Derneği Yedi Beyza Faaliyete Başladı

Mardin‘in Derik ilçesinde ilk kadın derneği Yedi Beyza Eğitim Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği faaliyete başladı. Dernek Kurucu Başkanı Naciye Yıldırım, kadının istediği her işi başarıyla yerine getirebileceğini düşündüğünü ve bundan dolayı D

Derik‘in İlk Kadın Derneği Yedi Beyza Faaliyete Başladı
Naciye Yıldırım, Yedi Beyza’nın amacının toplumun temelini oluşturan aileyi ve ailenin temeli olan anneleri bir araya getirerek eğitmek ve güzel işler başarmak olduğunu söyledi. Yıldırım, "Dernek, eğitim ve kültür faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur. Öncelikli amacımız toplumun bilinçlendirilmesi olacaktır. Bundan dolayı önümüzdeki günlerde toplumun faydasına yönelik kurs, seminer, konferans ve paneller düzenlemeyi düşünüyoruz." dedi.

Derik‘te eğitim ve kültür alanında aktiviteler düzenlemeyi ve toplumda yardımlaşma kavramını geliştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Yıldırım, "Gerekli izinler alınmak şartıyla yardım toplama faaliyetlerinde bulunmak ve ihtiyaç sahibi insanlar için kermesler açıp, toplanan yardımlarla insanların yaralarına merhem olmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız ağaç dikme kampanyası ile Yeşil Derik’imizin daha yeşil olmasını için ağaç dikeceğiz. Derneğimiz yeni kurulmuş olup, tüm Derikli hanımlarımızı tanışmaya ve derneğimizin faaliyetlerine katılmaya davet ediyorum. Yedi Beyza bayan derneğimiz Deriklilere hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.