Mhp’Den İçişleri Bakanı‘Na Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz‘La İlgili Soru Önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz hakkında soru önergesi verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz hakkında soru önergesi verdi. MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu tarafından İçişleri Bakanı Osman Güneş’in cevaplaması istemiyle verilen soru önergesinde, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz hakkında bir işlem yapmamanız adalet, eşitlik ve hakkaniyet ilkeleri ile bağdaşmakta mıdır?” diye sordu.

On beş gün önce Samsun’da parti çalışmalarında bulunduğunu kaydeden MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Samsun’da yapılan çalışmalarda, partili partisiz Samsun halkından Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında çeşitli şikayetler aldığını, bu nedenle bir soru önergesi verme gereği duyduğunu ifade etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak‘ın hakkındaki iddialar nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı hatırlatılan önergede, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ise Türk Ceza Kanunu‘nun 43/1, 235, 252/1, 250/1 ve 247/1 maddelerinden 49 yıla varan bir ceza talebi ile yargılanmasına rağmen halen Belediye Başkanı olarak görevini sürdürdüğüne dikkat çekildi.

Serdaroğlu, önergesinde İçişleri Bakanı‘na şu soruları yöneltti:

"Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz hakkında bir işlem yapmamanız adalet, eşitlik ve hakkaniyet ilkeleri ile bağdaşmakta mıdır?

Bu durumu siyasi yandaşlık, partizanlık ve çifte standart olarak değerlendirmek yanlış mıdır?

Siz yeni İçişleri Bakanı olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?"