Kızılay‘dan Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılay’ı Düzce Şubesi Gençlik Kolları tarafından Çanakkale Zaferi’nin 96. Yıldönümü dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanya vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kızılay‘ın, Düzce Gençlik Kolları koordinatörlüğünde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü‘nde Çanakkale şehitlerinin anısına kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kızılay Kan Merkezi tarafından Büyük Cami önünde kurulan stantta kan bağışları kabul edilirken, vatandaşlar kampanyaya yoğun ilgi gösterdiler.

Kızılay Gençlik Kolları Başkanı Yaşar Özdemir, bir saat gibi zamanda 12 vatandaşın kan bağışında bulunduğunu ve ilgiden oldukça memnun kaldıklarını belirterek “Türk tarihi açısından önemli olan 18 Mart’ta sosyal sorumluluk sahibi olan vatandaşlarımızı nice canlar için ‘Can’ olmaya davet ediyoruz. Böylelikle Çanakkale’de savaşırken hayatını kaybeden tüm şehitlerimiz adına, yeni canlara hayat vermiş olacağız. Biz; şehitlerimiz gibi zor koşullarda canımız pahasına savaşamayacak olsak da onlar vatanımız uğruna canlarını feda etmişken, onlar adına yeni canlara hayat verebiliriz. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Temennimiz aldığımız kan bağışlarının başka bedenlere hayat vermesidir” dedi.

Kaynak: İHA