Davul Ve Zurnalar Kaymakam Arslan‘dan

Çaybaşı Mahallesinde bir süredir devam eden ve 24 kişinin 5‘er adet davul ve zurnayla eğitim aldığı kursa, Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan destek çıktı.

Çaybaşı Mahallesinde bir süredir devam eden ve 24 kişinin 5‘er adet davul ve zurnayla eğitim aldığı kursa, Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan destek çıktı. Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla alınan 12‘şer adet davul ve zurna dün kursiyerlere dağıtıldı. Geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konak Öğretmenevi‘nde roman açılımı ile ilgili yapılan toplantıda, alınan karar gereği bir süredir Roman vatandaşlara yönelik çalışmalar yapan Torbalı Halk Eğitim Merkezi, faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

‘KURSUMUZ 2 HAFTADIR EKSİK ENSTÜRÜMAN İLE DEVAM EDİYORDU‘

Bir süre önce Roman vatandaşların okuma-yazma sertifikası almalarını sağlamak için harekete geçen Torbalı Halk Eğitim Merkezi, vatandaşlardan gelen davul-zurna kursu talebini geri çevirmedi. İki hafta önce açılan kursta davul ve zurna eksikliği yaşanırken, Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan devreye girerek, Vakıf aracılığıyla kursa 12 adet davul ve 12 adet zurna alınmasını sağladı. Önceki gün yeni müzik aletleriyle kurslara katılan roman vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirdiler. Kursları veren eğitmenler arasında, davulda Ramazan Onur ve zurnada da Yaşar Heparabacı usta öğretici olarak görev yapıyor.

KAYMAKAMDAN KURSİYERLERE 12‘ŞER ADET DAVUL VE ZURNA

Torbalı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Daver, Çaybaşı, Pamukyazı ve Kuşçuburun Mahallelerinde öncelikle okuma-yazma seviye tespit sınavlarının yapıldığını, devamında halktan gelen talep üzerine davul-zurna kursu açtıklarını söyledi. 24 kişiyle kursun başlatıldığını, ancak enstrüman sıkıntısı yaşadıklarını belirten Daver, “Torbalı Kaymakamımız bu konudaki sıkıntımızı öğrenip hemen devreye girdi. 12 adet davul ile 12 adet zurna alınmasını sağladı. Kendisine vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Kurslarımızda görev alan öğretmenlerimiz İzmir‘deki milli oyunlarda müzisyen olarak görev alan kişilerdir. Kursumuz 3 ay boyunca devam edecek ve bu süre sonunda kursiyerlere sertifika vereceğiz” dedi.

ROMANLARA YENİ KURSLAR YOLDA

Talep olması halinde bu davul-zurna kursunun tamamlanmasının ardından yeni bir grup daha açacaklarını ifade eden Müdür Daver, “Roman açılımı kapsamında çok yakın bir zamanda keman, klarnet ile roman halk dansları kursu da başlatmayı düşünüyoruz. Öte yandan 31 Mayıs tarihinde yapmayı planladığımız sergi ve Halk Eğitim gecesinde davul-zurna kursu ekibini de sahneye çıkaracağız” dedi.

Kaynak: İHA