Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Selahattin Ertaş:

AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adaylığı için başvuru yapan Selahattin Ertaş, en üstün hizmetin insana yapılan olduğuna inandığını belirterek, yegane amacının memlekete hizmet etmek olduğunu söyledi.

AK Parti 24. dönem milletvekili aday adaylığını açıklayan Ertaş, dil, din, mezhep, cinsiyet, siyasi düşünce, bölge farkı gözetmeksizin tüm insanlara eşit davranmak, ayrımcılığın ve kayırmanın her türlüsüne şiddetle karşı çıkmanın temel prensibi ve bunun Allah‘a olan inancının da bir gereği olduğunu belirtti. Ertaş, "İnsanların doğuştan var olan bu gibi farklılıklarına peşinen saygı duyarım. Farklı olmanın ayrışma değil, pekiştirici kültürel zenginliğimiz olduğunu kabul ederim. Bu yüzden, toplum düzenini

bozmamak ve başkalarının haklarını ihlal etmemek şartıyla, farklılıklarımızın toplumun her alanında serbestçe kullanılabilmesini savunurum" dedi.

Devleti bireye hizmet için oluşturulmuş bir kurum, devlet adına görev yapanları da vatandaşlara hizmet eden bir ordunun neferleri olarak gördüğünü belirten Ertaş, bunun dışındaki tüm yaklaşımları reddettiğini söyledi. Ertaş, "Devletin milleti oluşturan tüm etnik, dini ve mezhebi gruplara eşit mesafede durmasını, hiçbir inanç ve düşünceden yana veya karşı tutum sergilememesi gerektiğini savunanlardanım. Kamu hizmetlerinin yürütülmesi ve devlet kaynaklarının imkanlarının kullanılması sırasında adalet,

hakkaniyet ve liyakate göre hareket edilmesi, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ana ilkem olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA