Türkiye Büyükler Bay-Bayan Karate Şampiyonası Sona Erdi

Dalaman Spor Salonu’nda Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen ve 3 gün devam eden Dalaman 2011 Türkiye Büyükler Bay-Bayan kategorisinde yapılan Karate Şampiyonası, yapılan final müsabakalarıyla sona erdi.

Yapılan Karate Türkiye Şampiyonası’na 34 ilden 272 bay, 114 Bayan sporcunun katıldığı şampiyonada; dereceye giren sporculara 12 Altın, 12 gümüş ve 24 Bronz madalya verildi. İstanbul Bölgesi 61 Bay, 27 Bayan sporcu ile katıldığı müsabakalarda 7 Altın, 2 Gümüş ve 7 Bronz madalya alarak birinci olurken, Kayseri Bölgesi ise, 17 Bay, 6 bayanla katılıp, 3 Altın, 2 Gümüş ve 4 Bronz madalya alarak ikinci, Ankara Bölgesi; 1 altın, 1 gümüş ve 5 Bronz madalya ile üçüncü oldu.

Türkiye Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan yaptığı açıklamada Dalaman’da yapılan şampiyonanın iyi geçtiğini söyledi. Delihasan; “Müsabakalarda sporcularımız gerçekten kaliteli müsabakalar ve yarışmaları centilmence ortaya koydular” dediç

Karate Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Ercin ise hedeflerinin Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında başarılı olmak olduğunu kaydetti. Ercin; “Avrupa ve dünya şampiyonalarında karatede önemli başarılar elde ettik. Geçtiğimiz yıl Atina‘da yapılan Büyükler Avrupa Şampiyonası‘nda takım halinde ve ayrıca Şubat Ayı’nda Ümitler‘de Avrupa şampiyonu olmuştuk. Bu ünvanlarımızı korumak ve madalya sayımızı artırmak istiyoruz. Karatenin doğduğu yer olan Japonya bile Milli Takımımızla kamp yapmak istiyor. Bu da karatedeki yerimizi gösteriyor. Önümüzdeki yapılacak olan şampiyonalarda da ülkemizi dünyaya en iyi şekilde tanıtarak yolumuza devam edeceğiz. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA