Avukat Hasan Demiraslan Ak Parti‘den Milletvekili Aday Adayı Oldu

AK Parti eski Gençlik Kolları İl Başkanı ve İl Yönetim Kurulu üyesi olan Avukat Hasan Demiraslan partisinden milletvekili aday adayı oldu. Avukat Hasan Demiraslan yakın zamanda merkezi Söğüt‘te bulunan Oğuz Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı seçilmişti.

AK Parti il binasında aday adaylığı sürecinin son gününde basın toplantısı düzenleyen Balıkesir Barosu avukatlarından Hasan Demiraslan resmi müracaatını yaptıktan sonra kalabalık bir katılımla milletvekili aday adaylığını açıkladı. Avukat Hasan Demiraslan, "Bu ülkenin bir genci olarak ülkemizin geleceği ve milletimizin yarınları beni yakından ilgilendirmektedir. Toplumların sosyal ve siyasal yaşamlarında gençler çok önemli bir yere sahip olagelmişlerdir. Tarihi süreç dikkatle incelendiğinde görülecektir ki yenilik hareketinin başını çekenler çoğu kez gençler ve genç düşünebilen zihinler olmuştur. Bizler bugünün gençleri olarak geleceğin emanetçisi olduğumuzu, ülkemizin yarınlarının bizim ellerimizde şekilleneceğini biliyoruz. Bu bilinçle milletimizin geleceğine dair sorumluluklarımızın idraki ile geleceğe yürümeliyiz. Bu yürüyüşümüzde bilgimiz, kültürümüz ve binlerce yıllık tarihimizin imbiğinden geçirerek geliştirdiğimiz medeniyet algılamamız yolumuzu aydınlatan en önemli araçlar olacaktır. Şanlı ecdadımızın emaneti olan cennet vatanımızın yarınları için sorumluluk duygusunu hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Her yeni günü taze bir başlangıç olarak kabul ederek yolculuğumuza devam edeceğiz" dedi.

MİLLETVE HİZMET SEVDALISI

Balıkesir‘de gerek siyasi gerek mesleki olarak tanınan ve sevilen isimlerinden olan AK Parti Balıkesir Milletvekili Aday Adayı Avukat Hasan Demiraslan, teşkilatın içinden gelen birisi olarak elini her zaman taşın altına koymaya hazır olduğunu söyledi. Millet ve hizmet sevdalısı olduğunu vurgulayan Hasan Demiraslan, "Teşkilatın içinden gelen, elini taşın altına koymaya hazır, millet sevdalısı, hizmet sevdalısı genç bir kardeşiniz olarak sizleri Ankara‘da temsil etmeye talibim. Halkın yanında ve hizmetinde olmak için, Başbakanımızın da dediği gibi kimsesizlerin kimi ve sessiz yığınların sesi olmak için bu şerefli göreve talibim. Yolumuz açık olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi.

Avukat Hasan Demiraslan basın açıklamasının ardından kendisine destek için partide toplanan sevenleri ile, partililere ve basın mensuplarına Yörük pilavı ile ayran ikram etti. Kendisi de Yörük olan Hasan Demiraslan‘a ilginin yoğun olduğu gözlendi.

AVUKAT HASAN DEMİRASLAN KİMDİR?

1977‘de Balıkesir‘de doğan Hasan Demiraslan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nden mezun olduktan sonra ayrıca Halkla İlişkiler Bölümü‘nü de okuyup mezun oldu. 2003 yılından itibaren Balıkesir‘de serbest avukatlık yapan Hasan Demiraslan, 2003-2007 yılları arasında AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. Bu görev onun ilk siyasi tecrübesi oldu. Daha sonra AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Avukat Hasan Demiraslan Türkiye Oğuz Boyları Konfederasyonu Genel Başkanlığı başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev aldı. Hasan Demiraslan evli ve 2 çocuk babası.

Kaynak: İHA