14 Mart Tıp Bayramı

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Adana‘daki bütün sağlık kuruluşlarının uyum içinde çalıştığını belirterek, "Özel olanlar dahil kentteki hastanelerin tamamı, astronomik rakamda para kazanmak için değil, halkın sağlık hizmetini en iyi şekilde alması için çabalıyor" dedi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Akınoğlu, "Bu yalnızca hekim ve sağlık çalışanlarının değil, hastaların, hasta haklarının ve geniş anlamıyla insan haklarının bir bayramıdır. Dünyada benzeri olmayan ve yalnızca Türkiye‘ye özgü olan Tıp Bayramı, insan sağlığına verilen önemin ve insan sağlığı üzerinde uğraşan kişilere gösterilen saygının ifadesidir. Çünkü Çanakkale Savaşı‘na katılan İstanbul Tıp Fakültesi son sınıf öğrencilerinin sınıfça şehit olması, Türkiye‘de bu mesleği daha da kutsal hale getirmiştir" dedi.

"Bugünkü görevimiz bu saygınlığı korumak ve geliştirmek" diyen Akınoğlu, şöyle devam etti:

"Bu anlamlı günde, sağlık alanındaki gelişmelerin daha da iyi noktalara gelmesini diliyorum. Bölgenin en büyük sağlık alanının olduğu Adana‘da, bütün sağlık kuruluşları uyum içinde çalışıyor. Özel olanlar dahil kentteki hastanelerin tamamı, astronomik rakamda para kazanmak için değil, halkın sağlık hizmetini en iyi şekilde alması için çabalıyor"

Adana‘da, özel, vakıf ve Sağlık Bakanlığı‘na bağlı hastaneler bulunduğunu, bu hastanelerin son noktasının Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi olduğunu söyleyen Akınoğlu, "Sektörde en önemli motor gücünü Balcalı sağlıyor. Diğer hastanelerle çok uyumlu çalışmalar yapılıyor. Koruyucu hekimlik geri planda kalmıştı. Fakat şimdi Türkiye‘nin hiç bir yerinde olmayan bir uygulama yapıyoruz. Köylerdeki 7 sağlık ocağıyla çalışıyoruz. Çukurova Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ile çalışıyoruz. Hasta memnuniyeti birinci planda tutuluyor. Bu nedenle bütün hekimlerin ve sağlık çalışanların bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA