Devrek‘te İstiklal Marşı‘nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy‘u Anma Programı

Devrek ilçesinde Fatih İlköğretim Okulu tarafında ”12 Mart İstiklal Marşı‘nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy‘u Anma Programı” düzenlendi.

Zonguldak‘ın Devrek ilçesinde Fatih İlköğretim Okulu tarafında ”12 Mart İstiklal Marşı‘nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy‘u Anma Programı” Atatürk Kültür Merkezi‘nde (AKM) düzenlendi. Proframa; Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazana Çalışkan, Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt, Başsavcı Taner Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Emniyet Müdürü Murat Biber, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler, TSO Başkanı Mehmet Oktay, daire müdürler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı‘nın ardından düzenlenen programda günün anlam ve önemi hakkında konuşan Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Hayati Masalcı, ”İstiklal Marşı yurdumuzun düşman işgaline uğradığı felaket günlerinde hazırlandı. Anadolu‘da gelişen özgürlük ve bağımsızlık ruhunu koruyacak, vatan sevgisini ve inancını canlı tutacak bir marşın hazırlanması önerisi o dönemin Genel Kurmay Başkanı İsmet İnönü Paşadan geldi ve hiçbir maddi karşılık beklemeden Mehmet Akif Ersoy tarafından hazırlanarak bu vatan hediye edildi” dedi.

Düzenlenen programda öğrenciler tarafından hazırlanan İstiklal Marşı‘nın şiiri, Bayrak Şiiri, Mehmet Akif‘in hayatı ile ilgili sinevizyon gösterisi ve küçük efeler davetliler tarafından büyük beğeni kazandı.

Kaynak: İHA