Çocuklarımız okurken askerlik yapabilecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenen genişletilmiş il ve ilçe başkanları toplantısında partililere hitap etti.

Çocuklarımız okurken askerlik yapabilecek
İl ve ilçe başkanlarına 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler için taktikler veren Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde ise yapacaklarını sıraladı. Kılıçdaroğlu, seçimlere en hazırlıklı partinin CHP olduğunu iddia etti.

Ergenekon davası sürecinde Türk Metal İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'e sahip çıkan CHP, bu kez Özbek'i "sarı sendikacılık" yapmakla suçladı. CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu, Türk Metal İş Sendikası tarafından 8 Mart Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davet edilmesini sert bir dille eleştirirken, "O sendikacıya sormak isterim kaç işçinin emeği sömürülüyor haberin var mı? Sendikacı yalaka olmaz, sendikacı yürekli olur." dedi. Kılıçdaroğlu, askerlik süresine kademeli olarak 6 aya indireceklerini vaat ederken orduyu da terörle mücadelenin içinden çıkaracaklarını ifade etti.

"Türkiye çok iyi yönetiliyor diye bağırıyorlar, bunlara inanmayın." diyen CHP lideri, "Sizin inanacağınız dışarıdaki esnaf, yanınızdaki komşu. Hayatınızdan memnun musunuz? Herkes bir arayış içerisinde, kimse hayatından memnun değil. Üç Y ile iktidara geldiler. Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar bitecekti. Bitti mi? Yolsuzlukların adresi neresi AKP. Yurttaş telefonla bile konuşamıyor. Unutmayın korkunun ecele faydası yok. O güneşi bir gün doğuracağız biz." diye konuştu.

RAKAMLARLA HÜKÜMETİN İCRAATLARINI ELEŞTİRDİ

Konuşmasında AK Parti iktidarı dönemine ait bazı rakamları veren Kılıçdaroğlu, hükümetin halkı kandırdığını savundu. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin iktidara geldiğinde devletin borcunun 148 milyar dolar olduğunu 2010'de ise bu rakamın 306 milyar dolara çıktığını ileri sürdü.

CHP'nin seçim vaatleri arasında bulunan aile sigortası konusuna değinen Kılıçdaroğlu, "Önce kadın kardeşlerimizden başlayalım. Bütün kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren ilk parti CHP'dir. Kadın kardeşlerimiz oy kullanıyorsa seçime katılıyorlarsa bu olanağı onlara CHP sağlamıştır. Onların evi CHP'dir. CHP şimdi onlara ekonomik gelir de verecek. Her ailenin geliri en az 600 lira olacak. Kadında memur gibi çalışan gibi her ay gidip maaşını alacak. İşsizliği de yoksulluğu da yeneceğiz. Aile sigortası üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. Biz hesaba şimdiden başladık. AKP 'Biz de yardım yapıyoruz' diyor. Senin yaptığın yardım insanlıkla bağdaşmıyor. Kadınlar o kadar güçlü olacak ki erkek sabah kalktığında 'hanım bana 10 lira verir misin, kahvede çay içeceğim.' diyecek."

YALAKA SENDİKACILAR

Kılıçdaroğlu'nun hedefinde sadece Başbakan Erdoğan yoktu. Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın 8 Mart kadınlar günü dolayısıyla Türk Metal İş Sendikası'nda gerçekleştirilen programa davet edilmesinden dolayı Ergenekon sanığı Sendika Genel Başkanı Mustafa Özbek'i hedef alan ağır ifadeler kullandı.

Ergenekon davası kapsamındaki tutuklama sürecinde diğer sanıklara olduğu gibi Özbek'e de sahip çıkan CHP lideri, Başbakan'ı çağırdığı için bu kez Özbek'i "Yalaka sendikacı' olarak nitelendirdi.

Bu tür sendikacılığa literatürde "sarısendikacılık" denildiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Mardin'e gittiğimiz gün, bir sendika kadınları çağırmış, Başbakan'ı da çağırmış. Ben o sendikacıyı çok merak ediyorum. Kadın erkek eşit değildir diyen birini oraya çağırıp ne anlattırdı acaba orada. O sendikacıya sormak isterim, kaç işçinin emeği sömürülüyor haberin var mı? Başbakan'ı çağırıyorlar, bir de kâğıt dağıtıyorlar, 'şurada şu sloganı atın' diye. Sendikacı yalaka olmaz, Sendika.html">sendikacı dediğin yürekli olur. Başbakan'ı çağır yalakalık yap. Onun adı belli literatürde belli 'Sarı sendikacı' denir." ifadelerini kullandı.

CHP ASKERLİĞİ KADEMELİ OLARAK 6 AYA İNDİRECEK

Kılıçdarolu, CHP'nin bedelli askerlik talebini yenilerken yeni vaatlerde de bulundu. Kılıçdaroğlu askerlikle ilgili taleplerini şöyle sıraladı: "Bir defaya mahsus olarak bedelli askeri kanun tasarısını vereceğiz. Askerlik süresini 9 aya indireceğiz, aşamalı olarak 6 aya indireceğiz. Daha profesyonel ordu olacak. Askerlik yaşını 18'e indireceğiz. Çocuklarımız, okurken askerlik yapabilecek. Mezun olduklarında işleri hazır olacak. Arzu edenlere 18 yaşında askerliğini yaptıracağız. Gitsin, askere gelsin."

Kılıçdaroğlu, orduyu terörle mücadelenin içinden çıkaracaklarını söyledi.

ÖZGÜR MEDYA TALEBİ

Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir saat süren konuşmasından medya da nasibini aldı. "Yalaka medya değil, özgür medya istiyoruz." diyen Kılıçdaroğlu, "Geçen gün bir gazetede manşet. Libya'dan vatandaşlarımız getirilmiş, Marmaris'te otellere yerleştirilmiş. Manşet, 'AKP gelenleri otele yerleştiriyor, CHP çıkartıyor' Açtım başkana 'nedir bu iş?' dedim, 'Yurtdışındayım' dedi. O gazeteye soruyorum siz de hiç utanma yok mu? Elbette bizi eleştirecekler özgür medya diyoruz. Ama medyanın yalakalığına tahammül edemiyoruz. Yalaka medya değil, özgür medya istiyoruz. Bunlar neden üstümüze geliyorlar? Diyorlar ki biz yüzde 58-60'la alacağız Yüzde 60'la kazanacaklarsa neden korkuyorlar." şeklinde konuştu.

"CHP STATÜKOCU DEĞİL"

Konuşmasında zaman zaman partililere 'yoldaşlar' diye hitap eden ve buna karşılık CHP Gençlik Kolları'na bağlı gençlerin "İsyan, devrim, özgürlük" sloganları eşliğinde konuşmasına devam eden CHP lideri, AK Parti'nin CHP için kullandığı 'statükocu' ifadesini eleştirdi.

AK Parti'nin böyle bir algı oluşturduğunu ancak bunun gerçek olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Siyasi partiler yasasını da değiştireceğiz. Yüzde 10 barajı teklif edemezsiniz dediler, ettik. Milletin iradesine kimse baraj koymamalı. CHP statükocuymuş, AKP değişimciymiş. Kim seçim kanunu değişsin diyor CHP, hayır diyen AKP. Kim statükocu AKP. İç hizmet kanunu 35. madde teklif bile edemezsiniz dediler. Tak teklif ettik, kaçtılar. Dersim arşivlerini açıklarsam dedi. Dedim ki, adam gibi adamsan çıkar Dersim arşivlerini açıklarsın. 'YÖK'ü değiştirelim' dedik yanaşmadılar. '12 Eylül darbecilerinden hesap soracağız' demişlerdi. Bir de maaşlarını yükselttiler. Öyle bir algı yarattılar ki sanki biz hep her şeye karşıyız. Değişimin adresi biziz, özgürlüğün adresi biziz. Toplumu geriye götürme adresi ise AKP'dir."