Höh Heyeti, Başkan Altepe‘Yi Ziyaret Etti

Türkiye ziyareti kapsamında Bursa’ya gelen Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) heyeti, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe‘yi ziyaret etti.

Türkiye ziyareti kapsamında Bursa’ya gelen Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) heyeti, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe‘yi ziyaret etti.

    Recep Altepe‘nin Acemler’deki makamında ağırladığı heyette, HÖH Razgrad Milletvekili ve Türkiye - Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Ramadan Atalay, HÖH Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Riza, AB Milletvekili Metin Kazak, Kırcaali Milletvekili Necmi Ali, Tırgovişte (Eski Cuma) Milletvekili Erdoğan Ahmedov, HÖH Kırcaali İl Başkanı ve Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, HÖH MYK Genel Sekreteri Mustafa Karadayı, HÖH MYK Üyesi Ayruş Hacı yer aldı.

    Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ve BAL-GÖÇ Genel Başkan Yardımcısı Mümin Şentürk, Başkan Altepe’ye çalışmalarını ve Bulgaristan’daki siyasi durumu anlattı.

    HÖH Razgrad Milletvekili Ramadan Atalay, ziyaretlerle Türkiye ile Bulgaristan arasındaki dostluğu ve işbirliğini arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bulgaristan‘ın stratejik bir bölge olduğunu söyledi. Ülkelerarası düşmanlıktan hiçbir şekilde yarar sağlanamayacağını belirten Başkan Altepe, esas kazancın dostlukla sağlanacağına vurgu yaptı.     

    Türk işadamlarının Bulgaristan’da yatırım yapması halinde ülkelerin büyük oranda gelişeceğini örnekleyen Başkan Altepe, “Türkiye’ye karşı bir önyargı var. Biz ne diyorsak onu yapıyoruz, aksi bir şey yapmıyoruz ki. Niyetimiz insanlarımızın sahiplenilmesi. Türkiye’nin Bulgaristan’dan alacağı bir şey yok ki.” diyerek Bulgaristan’daki sıkıntıların bir an evvel çözüme kavuşması temennisinde bulundu.

    Altepe, bu durumun sivil toplum faaliyetleriyle düzeleceğini düşündüğünü ve bazı politikaların değişmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

    Altepe, ziyaretin sonunda konuklarına çini plaket ve Bursa’ya özgü hediyeler verirken; HÖH temsilcileri de partilerini simgeleyen plaketi Başkan Altepe’ye takdim etti.