"Taahhütnameyle cezaevinden çıkan borçlu esnafa zaman tanınmalı"

Düzce Barosu Avukatlarından Avukat Yıldıray Sayar, verdikleri çekleri ödeyemeyen esnafların taahhütname ile cezaevlerinden çıktıktan sonra da borçlarını ödeyemedikleri için tekrar cezaevlerine gönderileceğini iddia etti. Sayar, "Bundan dolayı derhal acil

'Taahhütnameyle cezaevinden çıkan borçlu esnafa zaman tanınmalı'


"CEZAEVİNDEN ÇIKAN ESNAFIN BORCU YAPILANDIRILMALI"
Düzce Esnaf Odaları Başkanı Mustafa Kayıkçı ise, kamu alacaklarının tahsilinde zaten bu düzenlemenin yapılarak torba yasanın içinde yer aldığını belirterek, şunları söyledi: "Ama şahsın şahsa olan borcu konusunda bir düzenlemeye ben karşıyım. Kamuya olan borç konusunda varım ama şahıs borçlarında taraftar değilim. Düşünün ben bir esnafım benden mal alan birisi bana çek veriyor, çeki karşılıksız çıkıyor. O çek ticaret yapan esnaf arasında birden çok el değiştiriyor. Bir esnafın cezasını birçok esnaf çekmek zorunda kalıyor. O yüzden karşılıksız çek veren şahsın mutlaka cezalandırılması taraftarıyım."
Kayıkçı ayrıca torba yasada yer alan kamu alacakları ile ilgili cezaevinde bulunan esnaflarında tanınan ilave süre içerisinde enflasyon hesabına göre, vade yapılmalı ve bu esnafın cezaevinden çıkarılarak borcunun yeniden yapılandırılmasına yardımcı olunacak ufak takviyelere de ihtiyaç olduğunu söyledi.