CHP; gurbetçilerin oy kullanmasını destekliyor

Almanya‘daki temaslarına başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Christian Ude ile görüştü.



Türkiye‘deki siyaset hakkında Kılıçdaroğlu‘nun danışmanlarından Ali Kılıç tarafından çok iyi bilgilendirildiğini belirten Ude, CHP‘deki değişim ve gelişmeleri büyük bir ilgiyle ve sempati ile takip ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu ise Münih‘te sosyal demokrat bir Belediye‘de olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Basına kapalı yapılan ikili görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan CHP Başkanı, uzun yıllar Münih‘e hizmet veren sosyal demokrat Ude ile samimi bir görüşme yaptığını söyledi. CHP Başkanı, ‘Türkiye‘deki sorunları, sosyal demokrasiyi, Almanya‘daki sosyal parti ile Türkiye‘deki ilişkileri konuştuk." dedi ve Ude‘nin Münih‘deki Türkler caddesinin tarihini anlattığını belirtti.

Cihan Haber Ajansı‘na görüşmeyle ilgili Ali Kılıç ise, Ude ile basına kapalı yapılan görüşmede, Almanya‘da yaşayan Türk vatandaşlarının 2011 Türkiye Genel Seçimlerinde oy kullanma meselesinin gündeme geldiğini ve Ude‘nin bu konuyu ilk defa duyduğunu ifade ettiğini aktardı. Ali Kılıç, Almanya‘da yaşayan Türk vatandaşlarının bu seçimlerde oy kullanmalarını parti olarak desteklediklerini belirtti. Hükümetin de oy kullanma işlemini Haziran ayına kadar yetiştirmeye çalıştığını bildiğini kaydeden Kılıç, bu gerçekleşirse vatandaşların konsolosluklarda kimlik numarasıyla kısım kısım oy kullanabileceğini söyledi.