Erbakan İçin Hollanda‘da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

-ŞANLIURFA‘DA GIYABİ CENAZE NAMAZI

Erbakan‘ın vefatı dolayısıyla Şanlıurfa‘da da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Topçu Meydanı‘ndaki Şehbenderiye Camisinde toplanan bir grup, öğle namazının ardından, dün vefat eden Erbakan için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından gazetecilere açıklama yapan Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halil İbrahim Yiğit, derin bir üzüntü içerisinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

‘‘Bugün, İstanbul‘daki cenaze namazına katılmak için yola çıkacağız. Cenaze törenine katılamayacak kardeşlerimiz için burada gıyabi cenaze namazı kıldık. Milli Görüş davası 1 kişinin davası değildir. Milli Görüş, Peygamber Efendimiz döneminde başlamış ve kıyamete kadar devam edecek görüştür. Erbakan vefat etmiştir ama yetiştirdiği Erbakanlar bundan sonraki süreçte inşallah hem Türkiye‘nin hem de bütün dünyanın yönetiminde söz sahibi olacaklar, milleti hakka ve hayra davet edeceklerdir. Allah ona rahmet eylesin, kalanlara selamet versin, bütün Türkiyemizin ve İslam aleminin başı sağ olsun.‘‘

İl başkanlığı yöneticileri daha sonra burada kısa süreli taziyeleri de kabul etti.

Bu arada bir grup partili, namazın ardından cami yakınına getirilen 6 otobüse binerek, yarın İstanbul‘da düzenlenecek cenaze merasimine katılmak üzere yola çıktı.

-HACI BAYRAM-I VELİ CAMİSİNDE DE KILINACAK

Kaynak: AA