SP Samsun Gençlik Kolları Başkanı Okutan: 28 Şubat, Türkiye Cumhuriyeti tarihine bir leke

Saadet Partisi (SP) Samsun Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Okutan, 28 Şubat’ın Türkiye Cumhuriyeti tarihine bir leke olarak kazındığını ve halkın iradesiyle iktidara gelen bir hükümetin, anti demokratik uygulamalar sonrasında iktidardan ayrılmak durumund



Siyasi tarihe ‘Postmodern Darbe‘ olarak geçen 28 Şubat sürecinin yıl dönümü kapsamında açıklamada bulunan SP Samsun Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Okutan, 28 Şubat sürecinin, ülkeyi 10 yıl geriye götürdüğünü, büyüme ve kalkınmanın ertelendiğini ifade etti. Okutan, rantları kesilen bazı medya kuruluşlarının Refah-Yol hükümetine karşı karalama kampanyalarının ülkeyi gerilime götürdüğünü ifade etti. Gençlik Kolları Başkanı Okutan, şöyle dedi:

“Durumun vahametini fark eden dönemin başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Tansu Çiller ile yaptığı görüşmede DYP içerisindeki 50 kadar milletvekilinin bazı çevrelerce istifa ettirileceğini belirtmiştir. Çiller, kendisinin bu vekilleri seçimlerde temizleyeceğine söz vermişti ve imzalanan protokol çerçevesinde Başbakan Erbakan, Tansu Çiller’in Başbakan olması için ve hemen ardından seçime gidilmesi için toplanan imzalardan oluşan dökümanları zamanın eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e iletmişti. Demirel, Tansu Çiller’e görev vermesi gerekirken anti demokratik bir şekilde Meclis‘in en küçük partisi olan Anavatan’a görevi vermişti.”
Okutan, 28 Şubat’ta meydana gelen ve ülkeyi karanlığa sürükleyen olayların silsile halinde cereyan ettiğini belirtti. Okutan, şöyle devam etti: “Merhum Erbakan hocanın ülkeye yapmış olduğu faydalı hizmetlerden rahatsız olan dış güçler ve yerel işbirlikçileri bu gerçekleri halkımızdan gizlemiş ve yıllarca Erbakan hocayı karalamışlardır. Bizler 28 Şubatın 14. yıl dönümünde bu gerçekleri milletimize açıklıyoruz. Bir daha ülkemizin tarihinde bu şekilde kara leke düşüren olayların olmaması için herkesin gerekeni yapması gerektiğini deklare ediyoruz. 28 Şubat’ın Türkiye Cumhuriyeti tarihine bir leke olarak kazındığını ve halkın iradesiyle iktidara gelen bir hükümetin anti demokratik uygulamalar sonrasında iktidardan ayrılmak durumunda kaldığını hatırlatıyoruz.”