Malezya Başbakanı, Türkiye’ye gitmeden önce Türk gazetecileri kabul etti

Malezya Başbakanı Dato Seri Najib Razak, Türkiye ziyareti öncesi ülkesini ziyaret eden Türk gazetecileri makamında kabul etti.



Malezya Başbakanı Razak, Türkiye ziyareti öncesi ülkesini ziyaret eden Türk gazetecileri, Putrajaya şehrindeki Başbakanlık makamında kabul etti. başkenti Kuala Lumpur’da faaliyet gösteren Malezya Türkiye Diyalog Derneği’nin (MTDS) aracılığıyla yapılan görüşmeye, Cihan Haber Ajansı (Cihan), Samanyolu televizyonu ve Aksiyon dergisinin temsilcileri katıldı. Görüşmede ayrıca MTDS Başkanı Ahmet Kaplan ve Malezya Türkiye İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Altay da hazır bulundu. Görüşmede Razak, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cihan’a konuşan Razak, Türkiye’ye 28 yıl aradan sonra Malezya’dan ilk defa bir başbakan düzeyinde ziyaret yapılacağını ifade ederken, “Türkiye, gerek Avrupa, gerekse Ortadoğu’da, Müslüman bir ülke olarak hem ekonomik hem de politik açıdan büyük bir role sahip. Malezya’da aynı şekilde pasifik ülkeleri arasında güçlü olan bir Müslüman ülke. Türkiye’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la güçlerimizi masaya yatırarak, nasıl birleştirebiliriz onu tartışacağız. Eğer, iki lider anlaşırsa, ülke ilişkilerinin en yüksek seviyelere çıkmasında hiç bir engel olamaz.” dedi.

Malezya’nın palmiye yağı üretiminde, elektronik alanda ve otomobil sanayisinde güçlü yanlarının olduğunu vurgulayan Malezya Başbakanı, bu güçleri Türkiye ile birleştirmek istediklerini beyan etti. Razak, her şeyden önce iki güçlü Müslüman ülkenin ilişkilerinin gelişmesinin bütün İslam dünyası için iyi olacağını umduğunu belirtti.

Cihan’ın sorularını cevaplayan Başbakan Razak, Türkiye ile çok ortak yanlar ve değerler olduğunu, sadece mesafenin uzak olduğunu söylerken, bu ziyaretlerle iki ülke insanının ve işadamlarının birbirlerine daha çok yakınlaşacaklarını vurguladı.

Görüşmenin sonunda Türkiye’den gelen basın görevlilerine teşekkür eden Malezya Başbakanına, MTDS Başkanı Ahmet Kaplan tarafından, Türkiye kültürüne ait özel hediyeler verilirken, İstanbul Topkapı Sarayı’nda bulunan Kutsal Emanetler Sergisi resimlerini içeren bir albüm takdim edildi.

Hediyeleri kabul eden Razak, Kutsal Emanetler albümüne büyük ilgi gösterirken, bu ziyarette kesinlikle Topkapı Sarayı’nı ziyaret edeceğini belirtti.