Rize’de kaçak avlanan ve çevreyi kirletenlere 832 bin lira ceza kesildi

Rize Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir, Rize‘de kaçak avlanma ve çevre kirlilikleri nedeniyle 832 bin 40 lira para cezası kestiklerini söyledi.



Kandemir, yaptığı açıklamada çevre kirliliği ve kaçak avlanma konularında mücadelelerini sürdürdüklerini ifade ederek, “Köy muhtarı ve sakinleri bölgelerinde kaçak avlanma yapanları ve çevreyi kirletenleri bize bildirsinler. Bu çok ciddi bir konudur. Kaçak avlanma, nesli tükenmekte olan hayvan türlerinin daha hızlı yok olmasına zemin hazırlamaktadır.” dedi.
Doğayı korumanın bir vatandaşlık görevi olduğuna dikkat çeken Kandemir, “Çevre Kanunu’na göre geçen yıl bazı hidroelektrik santralleri (HES) inşaatı yapan yetkili firmalara çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle 795 bin lira para cezası kestik. Ayrıca 23 kişiye de Kara Avcılığı Kanunu’na göre kaçak avlanma yapmaları gerekçesiyle 17 bin 40 lira idari para cezası, 20 bin lira da tazminat cezası kestik.” diye belirtti.

Kandemir, vatandaşların kaçak avlanma ve çevre kirliliği konularında daha duyarlı olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.