Romanya‘dan Kış Oyunlarını izlemek için geldiler, kıtlama şekerle çay içtiler

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları‘nı izlemek için Romanya‘dan Erzurum‘a gelen bir grup lise öğrencisi, gittikleri bir çay ocağında kıtlama şekerle çay içti. Öğrenciler, ters çevrilmiş bardakla ikram edilen çayın şaşkınlığını yaşadı. 2011 Dünya Ün



Bilgisayar Öğretmeni Şabaş ise öğrencilerin aileleriyle gidecekleri tatil programlarını iptal ederek, Kış Oyunları‘nı izlemek üzere Türkiye‘ye gelmeyi tercih ettiklerini belirtti.
Köstence Uluslararası Bilgisayar Lisesi 8. sınıf öğrencisi Sebastian Bucur, Türkiye ve Erzurum‘a ilk defa geldiğini anlattı. Bucur, hayatında ilk defa kıtlama çayı da Erzurum‘da içtiğini ve çok beğendiğini dile getirdi.
Mihail Niha isimli öğrenci ise cağ kebabına ve çaya hayran kaldığını, Erzurum‘dayken sabahları günde 5-6 bardak çay içmeyi alışkanlık haline getirdiğini vurguladı.