Ulusal Bilim Olimpiyatlarında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi

TÜBİTAK 19.

Ulusal Bilim Olimpiyatları, 16. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları ödülleri sahiplerine verildi. Toplam 155 öğrencinin para ve madalya ödülü aldığı törende, İzmir Yamanlar Fen ve Anadolu Lisesi’ne 36, Ankara Samanyolu Lisesi’ne ise 15 madalya gitti.
MEB Şura Salonu’nda düzenlenen törende konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, "Bizim de Nobel ödüllü ekonomist, fizikçi, matematikçi çıkarmamızın zamanı geldi de geçiyor`` dedi. Türkiye’nin yüz akları olarak nitelendirdiği ödüllü gençleri tebrik eden Altunbaşak, "İleride çok iyi noktalarda olacağınıza eminim." diye konuştu.
Altunbaşak’ın konuşmasının ardından dereceye giren gençler, ödüllerini aldı. Toplam 155 öğrenciye para ödülü ve madalya verildi. İzmir Yamanlar Fen ve Anadolu Lisesi’nden 6 altın, 12 gümüş, 18 bronz; Ankara Samanyolu Lisesi’nden ise 4’ü altın olmak üzere 15 öğrenci madalya ve para ödülü aldı. Erzurum Aziziye Fen Lisesi, Konya Özel Büyükkoyuncu Fen Lisesi, Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi, İstabul Fatih Lisesi, Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Fen Lisesi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda okuldan da öğrenciler dereceye girdi.
2-3 Nisan 2011 tarihlerinde yapılan 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları birinci aşama sınavlarına 10 bin 882 öğrenci katıldı. Bu sınav sonucunda 258 öğrenci ikinci aşama sınavlarına katılmaya hak kazandı. Aynı tarihlerde yapılan 16. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları birinci aşama sınavlarında ise 6 bin 456 öğrenci yarıştı. Bu sınav sonucu 63 öğrenci ikinci aşama sınavlarına katılmaya hak kazandı. 19. Ulusal Bilim Olimpiyatları ile 16. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı ikinci aşama sınavları ODTÜ, TOBB-ETÜ ve Bilkent Üniversitesi’nde Bilgisayar (41 öğrenci), Matematik (55 öğrenci), Fizik (57 öğrenci) ve Kimya (55 öğrenci) dallarında 3-4 Aralık; ilköğretim Matematik (63 öğrenci) ve Biyoloji (50 öğrenci) dallarında 3 Aralık’ta toplam 321 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.