Kayıp Ak Partili Kırışık'ı Bulmak İçin Yeni Bir Ekip Kuruldu

Kırşehir’de 2008 yılında sır bir şekilde ortadan kaybolan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hasan Kırışık hakkında Kırşehir Emniyet Müdürü Metin Aşık, basın toplantısı düzenlendi.

Kayıp Ak Partili Kırışık'ı Bulmak İçin Yeni Bir Ekip Kuruldu
Emniyet Müdürü Aşık, bu olayla ilgili tamamen yeni bir ekiple çalışmaya başladıklarını söyledi. Aşık, Başbakan’ın `bulun` talimatı verdiği Hasan Kırışık’ın yaşadığına dair hiçbir delilin olmadığını söyledi.

Kırşehir`de, `Kavak ağaçlarına bakacağım` diyerek iş yerinden ayrılan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hasan Kırışık`dan, 3 yıldır haber alınamıyor. Polis aradan geçen sürede yoğun araştırmalar yapmasına rağmen bu çabalardan bir sonuç alınamadı. Umutların tükendiği bir sırada Kırşehir Valiliği`nin talebi ile Emniyet Genel Müdürlüğü, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hasan Kırışık`ı bulana 25 bin TL ödül verileceği duyurmuştu.

Olaydan sonra Kırşehir`e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Hasan Kırışık`ın bulunması için talimat verdi. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip tarafından bir operasyon yapılarak içinde eski bir polis memurunun da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı, ancak bugüne kadar Kırışık`ın izine rastlanmadı. Hasan Kırışık, 20 Mart 2008 tarihinde saat 20.45 sıralarında kaybolmuştu. Kırışık`ın 40 AK 933 plakalı otomobili, Meytaş köprüsüne yakın bir yerde kapıları açık, sol ön cam yarı inik olarak bulunmuştu.

Tüm bu gelişmelerden sonra bugün Kırşehir Emniyet Müdürü Metin Aşık, olayla ilgili bazı bilgileri basınla paylaştı. Toplantıda Hasan Kırışık’ın oğlu İlyas Kağan ve kardeşi Mustafa Kırışık`ta hazır bulundu. Toplantıda yer yer duygusallık yaşanırken, Emniyet Müdürü Aşık, operasyonun başından bu yana olan gelişmeleri gazetecilerle paylaştı.

Aşık, kayıp AK Parti Meclis Üyesi Hasan Kırışık’ın bulunması için geçmiş dönemlerde yapılan bütün çalışmaları gözden geçirdiklerini söyledi. Bu olayın küllenmediğini ve bu olayın hali hazırda çalışmaya devam ettiklerini belirten Aşık, "Tüm Türkiye genelinde Hasan Kırışık’ı arıyoruz. Kayıp olduktan sonra şahsına ait araba terk olarak bulundu. Daha sonra ise kardeşine bir mesaj çeken Kırışık’ın çektiği mesaj kendi kullandığı tabir dediği sanki 3 bir şahsın çektiği mesaj gibi duruyor.Ondan sonrada zaten bir haber alınamıyor." diye konuştu.


"YAŞADIĞINA DAİR BİR EMARE YOK"
Kayıp Hasan Kırışık’ın yaşadığına dair hiçbir izin olmadığını anlatan Aşık, şunları söyledi: "Türkiye’de ve Dünya’da bir daha telefonla ne görüşmüş, ne bir gören olmuş ondan dolayı da yaşadığına dair iz ve emare olmadığı görülüyor. O günden bu yana yapılan çalışmalarda su kuyuları ve mağaralar aranmış. Aranmış fakat biz bu unutulan yada bakılıp görülemeyen yerleri yeniden arayacağız. Görünürde ve görünmeyen bununla ilgili nasıl bir ip ucu var ise kesinlikle bunu araştırma noktasında çalışacağız."

"YENİ BİR EKİPLE ÇALIŞIYORUZ"
Aşık, "O zaman yapılan araştırmalar, iz ve deliler bunların hepsini evrak üzerinde inceledik. Bununla ilgili bütün çalışmalarda üzerimize düşenin en fazlasını yapacağız. Yeni bir ekiple, yeni bir grupla yeniden dosyanın en üst seviyede çalışmalarına başladık. Gizlilikle ilgili hiçbir endişe olmasın. İsteyen vatandaşlarımızda bize ihbarlarda buluna bilir. İhbar yapan vatandaşların kimlikleri kesinlikle gizlenecek." ifadelerini kullandı.