Kızıltepe'deki Stk'lar 35 Sivilin Öldürülmesi Olayının Aydınlatılmasını İstedi

Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda 35 sivilin hayatını kaybetmesine Kızıltepe Sivil Toplum Örgütleri Platformu tepki gösterdi.


Bünyesinde 35 STK’yı barındıran platformdan yapılan yazılı açıklamada, şiddet ortamının devam etmesi halinde buna benzer acıların yaşanabileceğine dikkat çekildi.
Ülkenin maddi ve manevi tüm değerlerinin bu şiddet ortamında harcandığını belirten platform, başta devlet yetkilileri olmak üzere, tüm kamu ve sivil kuruluşlarını yaşanan olaylara karşı iradelerini ortaya koymaya ve sorumluların kısa sürede yargı önüne çıkarmaya davet etti.
Platformdan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Devletimizin bir hukuk sistemine sahip olma inancımızı yitirmek istemiyoruz. Sınır güvenliği adı altında vatandaşını öldüren ve bunu yaparken içine düştüğü hukuksuzluğun sorumluluğunu taşımayan, hesap vermeyen bir devlet, dikişlerin daha da çözülmesini hızlandırmaz mı? Çözüm geciktikçe bedeli sadece Kürtler değil, hepimiz birlikte ödemiyor muyuz? Siyaset kurumunun üzerine düşen, sorunlara çözüm bulmak, yasaları kullanarak başta yeni anayasa ile bölgede yaşanan olayların aşılması, ülkede yaşayan tüm yurttaşların içine sinecek, yurttaşlık bağının korunması için adaletin tecelli ettiği ve yasaların herkes için koruyucu olduğu bir ülke temennisi ile tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz.”