Diyarbakır’da Silah Kaçakçılığı Operasyonu: 7 Gözaltı

Diyarbakır’da düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Operasyonda, kurusıkıdan bozma 18 tabanca ile 45 şarjör ele geçirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır’da silah kaçakçılığı yapanlara yönelik çalışma yaptı. Suç örgütünü tespit eden polis savcılıktan izin alarak operasyon yaptı. Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin yasal yollarla temin ettikleri kurusıkı tabancaları, yasal olmayan yollarla gerçek namlu taktırmak suretiyle fişek atar hale getirdikleri belirlendi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre; çetenin bu tabancaları Diyarbakır ve çevre illerinde pazarladıkları ortaya çıktı. Şahısların evlerinde değişik çap ve markalarda toplam 18 ruhsatsız tabanca, 45 şarjör, 1 adet 7,65 mm fişek, 1 adet 9 mm fişek ele geçirildi.
Gözaltına alınan 7 kişi sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Açıklamada, “Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak organize suç örgütlerine karşı geçmiş dönemde yürüttüğümüz ve birçok organize suç örgütünün çökertildiği başarılı operasyonlara hassasiyetle ve titizlikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır.” denildi.