Taşlı Saldırıya Uğrayan Sakaryaspor Taraftarı Genç Yoğun Bakımda

Beyoğlu’nda, Kasımpaşa ile Sakaryaspor arasında oynanan Bank Asya 1.

Lig futbol karşılaşmasını izlemeye gelen Sakaryaspor taraftarlarının bulunduğu minibüs taşlı saldırıya uğradı. Başına taş isabet eden Uğur Özçakır (18), hastaneye kaldırılarak ameliyat edildi. Yoğun bakımdaki Özçakır’ın yaşam mücadelesi devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne iade etmesi gündemdeki yerini korurken, sporda şiddetin son mağduru 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Uğur Özçakır oldu. Özçakır’ın yakınları ile emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Kasımpaşa ile Sakaryaspor arasında dün oynanan Bank Asya 1. Lig futbol karşılaşmasını izlemek üzere bir grup Sakaryaspor taraftarı minibüslerle İstanbul’a geldi. Sakaryaspor taraftarlarının oluşturduğu araç konvoyu saat 17.30 sıralarında Beyoğlu, Kasımpaşa, Bahriye Caddesi’ne geldi. Sakaryasporlu taraftarların bulunduğu 54 FP 598 plakalı minibüs cadde üzerinde kırmızı ışığa takılarak diğer araçlardan koptu. Minibüs ışıklarda beklediği sırada ara sokaklardan çıkan bir grup Kasımpaşa taraftarı, minibüsü taş yağmuruna tuttu. Maç için Sakarya’dan gelen 18 yaşındaki Uğur Özçakır, başına isabet eden taşla yaralandı. Minibüs şoförü olay yerinden kaçarak Piyalepaşa Bulvarı üzerindeki bir akaryakıt istasyonuna girdi. İstasyon çalışanları, Özçakır’ı yaralı halde görünce polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.

ARKADAŞLARINI YARALI HALDE BIRAKIP MAÇA GİTTİLER
İhbar üzerine olay yerine gelen ambulans yaralı haldeki Uğur Özçakır’ı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Minibüste bulunan diğer taraftarlar ise arkadaşlarının yaralı halde bırakarak maça gitti. Hastaneye götürülen Uğur Özçakır’ın yanında kimsenin bulunmaması sebebiyle müdahalesinde kısa süreli gecikme yaşandığı öne sürüldü. Maç bittikten sonra aynı akaryakıt istasyonuna bir grup Sakaryaspor taraftarı geldi. İstasyon çalışanlarının yaralı bir taraftarın hastaneye kaldırıldığını söylemesi üzerine taraftarlar hastaneye koştu. Polis ve taraftarların çabasıyla Uğur Özçakır’ın ailesine ulaşıldı. Haber üzerine anne Hanife Özçakır ile yakınları İstanbul’a geldi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GENÇ YOĞUN BAKIMDA
Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetimi 1’inci sınıf öğrencisi olan Uğur Özçakır, hastanedeki ilk müdahalesinin ardından ameliyata alındı. Anne Hanife Özçakır ve yakınları hastane bahçesinde umutla içerden gelecek mutlu haberi bekledi. Ameliyattan çıkan Uğur Özçakır, yoğun bakıma alındı.
Olayın ardından hastaneye gelen Sakaryaspor taraftarlarından Murat Ayvaz, olayı tesadüfen akaryakıt istasyonunda öğrendiklerini söyledi. Ayvaz, vakit geçirmeden hastaneye gelerek arkadaşlarına yardımcı olmaya çalıştıklarını aktardı. Ayvaz, yaralı gencin hastaneye ilk gelişinde yanında kimsenin bulunmaması sebebiyle ameliyata geç alındığını iddia etti. Kameralara konuşmak istemeyen anne Özçakır ise, Uğur Özçakır’ın kimliğinin bir polis ekibinde kalması sebebiyle kısa süreli gecikme yaşandığını hastanenin olayda bir kusuru bulmadığını belirtti.
Uğur Özçakır, yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken minibüs sürücüsü ile çok sayıda Sakaryaspor taraftarı, Kasımpaşa Polis Merkezi’ne götürülerek ifadeleri alındı. Olay Yeri İnceleme ekipleri saldırıda camları kırılan minibüste detaylı inceleme yaptı. Polis ayrıca, olay yerindeki mobese ve güvenlik kameralarını da incelemeye aldı.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.