Boşandığı Eşinden Şiddet Gördüğünü İddia Eden Kadın, Öldürülmekten Korkuyor

İzmir`in Buca ilçesinde boşandığı eşinden şiddet gördüğünü iddia eden kadın, eşi tarafından tehdit edildiğini, öldürülmekten korktuğunu söyledi.

Eşinden defalarca şikayetçi olan iki çocuk annesi Kadriye Demirel (37), "Devlet bana ben öldükten sonra mı sahip çıkacak?" diyerek tepkisin dile getirdi.


Kadriye Demirel, arkadaş ortamında tanıştığı turizmci A.D. ile geçen yıl Mayıs ayında evlendi. Evleneli bir ay bile olmadan iddialara göre; eşi A.D.`nin kendisine sandalye ve sopa ile vurarak darp ettiğini öne süren Kadriye Demirel sürekli şiddet gördüğünü belirtti. Haziran ayında ilk eşinden olan biri 18, diğeri de 11 yaşındaki iki çocuğunu da yanına alan Demirel, İkiçeşmelik semtinde oturan annesi Cemile Altınışık (66)`ın yanına yerleşerek eşine boşanma davası açtı. Mahkeme vücudundaki morlukların fotoğraflarını delil olarak sunan Kadriye Demirel`in eşinden boşanmasına karar verirken, kararı temyize götüren 41 yaşındaki A.D. ise eşinden boşanmak istemediğini dile getirdi.

Temyiz davası hala sürerken, boşanma sürecinde yolunu kesen eşi tarafından zorla Çeşme`ye kaçırıldığını öne süren Demirel, kendisinden haber alamayan ailesinin şikayeti üzerine polisin operasyonu ile kurtarıldığını sözlerine ekledi. Daha sonra annesi ve çocukları ile birlikte Buca`daki ablasının yanına yerleştiğini söyleyen Kadriye Demirel, burada da eşinin kendisini rahat bırakmadığını ifade etti. Barışma teklifini reddettiği eşi ile arasında çıkan tartışma da sol kolundan 4 bıçak darbesiyle de yaralandığını ve Yeşilyurt`taki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir süre tedavi gördüğünü vurgulayan Demirel, her seferinde polise ve Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunduğunu ancak eşi A.D.`nin gözaltına alındıktan bir süre sonra serbest kaldığını iddia etti.

Eşi A.D.`nin halen evinin önüne gelerek kendisini ve yakın çevresini ölümle tehdit ettiğinin altını çizen Kadriye Demirel, bu yüzden 18 yaşındaki kızını şehir dışındaki bir akrabasının yanına gönderdiğini ancak 5. sınıfa giden 11 yaşındaki kızı K.D.`nin korkarak okuluna gitmek zorunda kaldığını anlattı. Savcılığa defalarca dilekçe vererek korunma talebinde bulunduğunu öne süren Kadriye Demirel, "Devlet bana ve çocuklarıma ben öldükten sonra mı sahip çıkacak" diye tepkisini dile getirdi.

Damadı tarafından tehdit edildiğini söyleyen anne Cemile Altınışık ise "Bu insan artık bizi canımızdan bezdirdi psikolojimizi bozdu." diye konuştu.