Bakan Günay: Akif'in Düşünceleri Ders Olarak Okutulmalı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy`un düşüncesinin bir ders olarak okutulması gerektiğini söyledi.


Mehmet Akif Ersoy`un ölümünün 75. yıldönümü nedeniyle TBMM`de düzenlenen `Mehmet Akif Ersoy` konulu Klasik Türk Sanatları sergisinin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yaptı. Serginin açılış öncesinde bir konuşma yapan Bakan Günay, Milli Şair`i ölüm yıldönümü olan yarın Tacettin Dergahı önünde anacaklarını belirterek, daha sonra Milli Kütüphane`de Ersoy`un şiirlerinden bestelenen eserlerin Klasik Türk Müziği Topluluğu`nca seslendirileceğini ifade etti. Mehmet Akif Ersoy`un anılmasının bir yıla sığdırılamayacağını söyleyen Günay, Mehmet Akif Ersoy`u her zaman büyük bir şükran, minnet ve saygıyla anmaları gerektiğini dile getirdi. Ersoy`un, İstiklal Marşı için verilen ödülü almadığını hatırlatan Günay, Akif`in düşüncesinin bir ders olarak bütün önyargılardan arındırılmış biçimde okutulması gerektiğini kaydetti. Akif`in sadece Meclis kürsüsünde değil, Anadolu`da yaptığı konuşmaların, gerçek vatanseverlik örneği olduğunu vurgulayan Günay, bunları derli toplu şekilde anlatmak, geleceğe taşımanın boyunlarının borcu olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından 96 sanatçının 77 eserinden oluşan serginin açılışını Ertuğrul Günay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz birlikte yaptı. Günay ve Yılmaz daha sonra sergiyi gezdi.