Mahkeme Sözcü Gazetesinin Tekzip Yayınlamasına Karar Verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Kayseri Büyükşehir Belediyesi hakkında ortaya atılan suçlamaları "yanlı bir şekilde" yer verdiğine hükmedilen Sözcü gazetesinin tekzip yayınlamasına karar verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi`nden yapılan yazılı açıklamada, gerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu gerekse de konuya yanlı yaklaşan basın ve yayın organlarına karşı verilen hukuk mücadelesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi`nin haklılığını ispat eden mahkeme kararlarının çıkmaya devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 24 Ekim 2011 tarihinde, `Kovuşturmaya gerek yoktur` şeklinde verilen nihai kararın ardından, 4 Kasım 2011 tarihli nüshasında Saygı Öztürk tarafından kaleme alınan `Kayseri`ye soruşturma bombası düştü` başlıklı köşe yazısında yalan ve yanlış bilgiler bulunduğu ve gerçeklerin örtbas edildiği hükmüne varan Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Sözcü gazetesinin `tekzip` yayınlamasına karar verdi. 16 Aralık 2011 tarihli mahkeme kararına göre önümüzdeki günlerde Sözcügazetesinde yayınlanacak olan tekzip metninde özetle şu açıklamalar yer alacak: `Verilen bu haberle gerçekler ve olayların akışı çarpıtılmış, her zaman olduğu gibi burada da yargı organlarınca verilen kararlar gizlenmiş, gerçekler saklanmış, fotoğrafın bütünü değil istenilen bölüm yansıtılmıştır. Şöyle ki, her ne kadar Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının 28.11.2011 tarihli `ayırma` kararında bu ifadeler yer almakta ise de muhatap gazete, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının daha sonra vermiş olduğu 24.10.2011tarihli `Kovuşturmaya yer olmadığına dair` kararını kasten göz ardı etmektedir. Oysa ki adı geçen kararda müvekkillerim hakkında rüşvet aldıklarına dair H. Ali Hamurcu`nun soyut iddiası dışında kamu davası açılmasını gerektirecek nitelikte ve kuvvette delil, iz, eser ve emarenin bulunmadığı çok açık bir şekilde ifade edilmektedir. Böylece iddialar, hem de iki kez en ince detaylarına kadar yargı organlarınca incelenmiş ve bu konuda iki kez `kovuşturmaya yer olmadığına dair` karar verilmiştir. Kararıntetkikinde görülmektedir ki Kayseri Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri hakkında rüşvet almak suçundan dolayı açılmış veya açılacak bir kamu davası bulunmamaktadır. Hal böyleyken Kayseri`ye soruşturma bombası düştüğünden bahisle müvekkillerim hakkında `rüşvet almak` suçundan dolayı soruşturmanın devam ettiğini iddia etmek her türlü vicdan, ahlak ve insaf ölçülerinin dışında kalmaktadır." Kayseri 2. Asliye Mahkemesi`nin 16.12.2011 tarihli bu kararının ardından Sözcü gazetesinin tekzip metninin önümüzdeki birkaç gün içinde yayınlamasının beklendiği bildirildi.
Kaynak: İHA